Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şoc la Bilbao! Cristi Ganea a rămas fără preşedinte. Josu Urrutia convoacă alegeri până la finalul anului

Şoc la Bilbao! Cristi Ganea a rămas fără preşedinte. Josu Urrutia convoacă alegeri până la finalul anului

La Liga

Comentarii

În plină criză, Josu Urrutia, preşedintele clubului Athletic Bilbao şi-a anunţat demisia. El va convoca alegeri generale pentru data de 27 decembrie, când bascii ar putea avea un alt preşedinte.

Aflat în funcţie din iulie 2011, Josu Urrutia a abandonează rolul de preşedinte al clubului Athletic Bilbao: ”Săptămâna trecută am comunicat Consiliului Director al Clubului decizia mea. Am ales ca dată pentru viitoarele alegeri ziua de 27 decembrie. Am stabilit deja că nu există o dată ideală, dar interesul clubului este primordial şi cu cât alegerile au loc mai repede cu atât mai bine” a spus Urrutia, citat de cotidianul El Pais.

Cine ar putea deveni preşedinte

La Bilbao s-au inmulţit în ultimele ore zvonurile cu privire la posibilii candidaţi, după ce actualul preşedinte a anunţat că nu va mai candida pentru un al treilea mandat.

Singurul care pare în acest moment sigur că se va prezenta la alegeri este Jose Antonio Jainaga, CEO al corporaţiei Sidenor. El a strâns deja în jurul său o serie de oameni importanţi şi foşti mari fotbalişti ai clubului.

Între numele vehiculate pentru funcţia de viitor preşedinte se distinge şi Mario Fernandez, fiul preşedintelui BBK şi foarte bine sprijinit politic în Ţara Bascilor. Este văzut drept un posibil om de încredere al lui Urrutia, ţinând cont de faptul că în plină campanie electorală în 2011, tatăl său a asigurat sprijin pentru Josu Urrutia, aflat atunci în luptă directă cu Fernando Garcia Macua.

Din actualul board al clubului, se vehiculează numele lui Alberto Uribe-Echevarria, fost director la Deloitte. El ar putea fi marea surpriză, în ultima vreme remarcându-se prin criticile aduse fostului preşedinte Urrutia. 

Athletic Bilbao ocupă locul 17 în La Liga cu 10 puncte după 11 etape de campionat. Bascii au câştigat un singur meci în acest sezon şi au golaveraj negativ. Urrutia este un fost mare jucător al clubului, cu peste 457 de meciuri disputate la nivelul primei echipei, dar şi la Bilbao Athletic. În 2011 când a câştigat alegerile a promis că Marcelo Bielsa va deveni antrenorul echipei, lucru care s-a şi întâmplat. În martie 2015, Urrutia a câştigat al doilea mandat şi l-a numit antrenor pe Jose Angel Ziganda. 

Afla mai multe despre: cristi ganeaathletic bilabojosu urrutiapreşedinte bilbao 

viewscnt
Articole similare