Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC la Bucureşti | Mark Selby, principalul favorit de la Romanian Snooker Masters, învins încă din primul tur

ŞOC la Bucureşti | Mark Selby, principalul favorit de la Romanian Snooker Masters, învins încă din primul tur

Alte sporturi

Comentarii

Romanian Snooker Masters a debutat cu surprize mari, miercuri, la Circul Metropolitan Bucureşti, principalul favorit al competiţiei, Mark Selby, dar şi alţi doi campioni mondiali fiind eliminaţi în primul tur. Englezii Ali Carter şi Stuart Bingham, scoţianul Stephen Maguire şi chinezul Liang Wenbo sunt primii patru jucători calificaţi în faza sferturilor de finală.

Meciurile primei sesiuni a turneului internaţional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker s-au încheiat cu scor identic, 4-0, în mai puţin de o oră de joc. Ali Carter şi Stephen Maguire au închis rapid conturile, stabilind primul sfert de finală al întrecerii care are loc în perioada 14-18 martie.
 
„Căpitanul” Ali Carter a deschis turneul cu o victorie în 59 de minute, în faţa galezului Mark Williams, dublu campion mondial, într-un meci arbitrat de românul Alex Crişan. Williams a reuşit primele puncte la Romanian Snooker Masters, dar break-ul câştigător al primului joc, de 74 de puncte, i-a aparţinut englezului. Carter a dominat duelul, iar în jocul al treilea a reuşit singurul break de peste 100 de puncte al partidei: vizita sa la masă de 133 de puncte a rămas cel mai consistent break la capătul primei sesiuni de meciuri.
 
Meciul doi a avut o evoluţie a scorului identică, Stephen Maguire dominându-l pe Mark King, jucătorul ajuns pe tablou în urma retragerii lui Shaun Murphy. Scoţianul poreclit ‘The Merlin of Milton’ a reuşit două break-uri de peste 100 de puncte (109 - în primul joc şi 108 - în jocul al treilea) şi s-a impus tot cu 4-0, în 51 de minute.
 
În sesiunea de seară, Stuart Bingham a câştigat dramatic derby-ul campionilor mondiali, scor 4-3 în faţa australianului Neil Robertson, scor 4-3. Englezul a câştigat primele două jocuri, le-a pierdut pe următoarele trei, apoi a reuşit un break fantastic de 137 de puncte, prin care s-a instalat în fruntea clasamentului celor mai mari break-uri de la Romanian Snooker Masters şi a împins partida în joc decisiv. Frame-ul final a durat 35 de minute, a avut răsturnări de scor şi un final incandescent, în care loviturile de siguranţă au făcut diferenţa. Astfel, deşi Neil Robertson a reuşit cel mai consistent break al decisivului, de 51 de puncte, Stuart Bingham a avut o doză de şansă şi şi-a asigurat prezenţa în sferturi, acolo unde îl va înfrunta pe chinezul Liang Wenbo.
 
Prima zi de la Romanian Snooker Masters s-a încheiat cu o uriaşă surpriză: Mark Selby, principalul favorit al turneului, a fost învins cu scorul de 4-2 de Liang Wenbo, la capătul unui meci extrem de fragmentat, de două ore şi 16 minute, în care break-ul de 50 de puncte al ‘Bufonului’, din jocul cu numărul trei, a fost cel mai mare break al partidei.

Afla mai multe despre: mark selbyromanian snooker mastersbucurestisnooker 

viewscnt
Articole similare