Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC la naţionala Spaniei! Luis Enrique ar putea să renunţe la cârma echipei reprezentative. Cine sunt favoriţii Federaţiei pentru postul de selecţioner

ŞOC la naţionala Spaniei! Luis Enrique ar putea să renunţe la cârma echipei reprezentative. Cine sunt favoriţii Federaţiei pentru postul de selecţioner
Comentarii

Spania, adversara României în preliminariile Euro 2020 ar putea avea în curând un nou selecţioner. Luis Enrique este aproape să renunţe la cârma Naţionalei, scrie presa iberică.

Luis Enrique nu a fost astăzi prezent pentru a anunţa lista jucătorilor convocaţi la Naţională Spaniei pentru meciurile cu Insulele Feroe (7 iunie) şi Suedia (10 iunie). ”Din motive familiare, de forţă majoră, selecţionerul nu a putut fi prezent astăzi” anunţă Federaţia Spaniolă de Fotbal.

Spaniolii insistă că selecţionerul va renunţa la cârma echipei reprezentative, urmând a fi înlocuit în următoarele săptămâni cu un alt antrenor. Momentan, dacă ”Lucho” nu va fi prezent la acţiunile cu Feroe şi Suedia, locul său va fi ţinut de secundul Robert Moreno.

Cine sunt primii antrenori pe lista Federaţiei Spaniole pentru a-l înlocui pe Luis Enrique

Conform presei de la Madrid, Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Iberice are mai multe nume pe lista posibililor succesori ai lui Luis Enrique.

Unul dintre ele este cel al lui Abelardo Fernandez, tehnician care o pregăteşte în prezent pe Deportivo Alaves. Abelardo "Pitu" Fernandez a fost unul dintre cei mai talentaţi fundaşi ai anilor 90. A început fotbalul la Sporting Gijon, acolo unde a fost coechipier cu actualul selecţioner al Spaniei, Luis Enrique, apoi a făcut carieră la FC Barcelona. Astăzi o antrenează pe Deportivo Alaves, revelaţia debutului de sezon din La Liga. Chiar dacă a jucat mulţi ani pe Camp Nou, Abelardo este unul dintre puţinii antrenori care au trecut pe la Barca şi nu au urmat filosofia clubului catalan bazată pe posesie.

Un antrenor care ar putea continua tradiţia jocului de posesie şi care se află în vizorul Federaţiei Spaniole este Quique Setien, actualul tehnician de la Betis. Fostul antrenor al Spaniei, Julen Lopetegui este liber de contract şi ar fi se pare printre numele preferate de anumiţi oameni din conducerea Federaţiei, dar relaţia sa cu Luis Rubiales şi felul în care a plecat înainte de Campionatul Mondial, micşorează vizibil şansele ca acesta să revină la cârma echipei naţionale.

Federaţia Spaniolă neagă schimbarea de selecţioner: ”Nu ne gândim la asta!”

José Francisco Molina, directorul sportiv al Federaţiei a explicat astăzi că oficialii FEF nu i-au în calcul schimbarea lui Enrique: ”Nu poate fi alături de noi şi nu va fi alături de noi nici la meciurile cu Feroe şi Suedia. Angajamentul său este total şi avem încredere maximă în staff-ul său şi în el. De asemenea, angajamentul nostru faţă de el este complet. Sper să rămânî la conducerea naţionalei pentru cât mai mult timp” a explicat acesta.

Spania - România este ultimul meci din grupă pentru ”tricolori”

Spania face parte din grupa României în preliminariile Campionatului European din 2020. Meciul România - Spania va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională! Trei zile mai târziu, pe 8 septembrie, de la ora 19:00, ”tricolorii” vor juca împotriva Maltei, la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”.

Ultimul joc al României disputat pe Arena Naţională a fost cel cu Serbia, 0-0, din octombrie 2018, în Liga Naţiunilor. La Ploieşti, tricolorii au jucat în noiembrie 2018, contra Lituaniei, 3-0, în aceeaşi competiţie, după cum scrie frf.ro. Până la partidele din toamnă, naţionala pregătită de Cosmin Contra va mai disputa două jocuri în deplasare, în iunie, Norvegia şi în Malta.

Programul următoarelor meciuri

7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România (Estadio Wanda Metropolitano, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Afla mai multe despre: luis enriquenaţionala spaniei 

viewscnt
Articole similare