Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC TOTAL! Contracandidat BOMBĂ pentru Florentino Perez. O legendă anunţă că vrea să devină preşedinte la Real Madrid

ŞOC TOTAL! Contracandidat BOMBĂ pentru Florentino Perez. O legendă anunţă că vrea să devină preşedinte la Real Madridgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Rafael Nadal nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru gruparea blanco. Cel mai mare jucător de tenis din istoria Spaniei a anunţat că şi-ar dori să devină preşedinte la Real Madrid pe viitor.

Deşi e născut în Mallorca, Rafael Nadal a devenit încă de pe vremea când avea 9 ani, suporter al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Considerat de mulţi drept cel mai mare sportiv din istoria Spaniei, Nadal a mărturisit într-un interviu acordat SportWeek că nu respinge ideea de a candida pe viitor la preşedinţia clubului blanco. Legendarul sportiv spaniol este abonat al clubului madrilen de aproape 15 ani.

Actualul număr 2 ATP a declarat: "Nu am zis niciodată clar că vrea să fiu preşedinte la Real Madrid. Pur şi simplu, sunt mereu întrebat dacă aş vrea, pentru că lumea mă asociază cu acest club. Firesc, dacă sunt întrebat, răspund. Iar răspunsul meu nu poate fi mai pozitiv de atât. Cu toate acestea, Real Madrid are astăzi un preşedinte extraordinar, care ne garantează un viitor foarte frumos nouă tututor iubitorilor clubului" a mărturisit Nadal pentru Sport Week.

Propus chiar de Florentino Perez

Actualul şef de pe Santiago Bernabeu nu a lăsat să se înţeleagă până acum cât va mai continua la şefia Realului. Este clar că Florentino e aproape imposibil de bătut în alegeri directe, iar ultimele două mandate au fost câştigate la pas de omul care a adus patru UEFA Champions League la Madrid în ultimii 5 ani.

Pe la colţuri se vorbeşte că Florentino Perez ar fi omul care i-ar fi făcut această propunere lui Rafael Nadal. Liderul blanco este impresionat de cariera, ambiţia şi pasiunea actualului număr 2 ATP şi l-a transformat recent în "socio" (abonat) de onoare al clubului madrilen. Umblă vorba prin târg că Perez l-ar vedea pe Nadal un excelent lider şi un potenţial preşedinte al clubului madrilen peste ani.

E obligat să îndeplinească două condiţii greu de trecut de alţii

Nu e uşor însă să ajungi preşedinte la Real Madrid. Florentino Perez a avut grijă să se asigure că niciun şeic sau miliardar născut peste noapte nu poate pune mâna pe "clubul suporterilor" aşa cum îi place lui Florentino să-i spună Realului.

Cel mai mare club al secolului XX nu poate fi practic condus de un om din exterior. Şi nu poate fi preluat de un şeic: "Acest club este clubul abonaţilor şi al suporterilor din întreaga lume. Preşedintele său este un simplu delegat, iar lumea trebuie să înţeleagă asta" a mărturisit Perez la ultima Adunare Generală în faţă abonaţilor clubului.

Prin urmare, dacă Rafa Nadal ar vrea să candideze la preşedinţia Realului ar trebuie să satisfacă două condiţii obligatorii.

Prima este cea mai uşor de îndeplinit. Ar trebui să-şi garanteze candidatura prin depunerea unei sume de bani importante în contul clubului. E vorba de aproximativ 75 de milioane de euro.

A doua este cea mai dificil de îndeplinit de foarte mulţi miliardari din lumea fotbalului şi nu numai, care ar îndeplini probabil fără probleme prima "clauză", cea financiară. Nadal va trebui să demonstreze prin carnetul său de abonat că este socio al Real Madrid de minim 20 de ani. Va îndeplini această condiţie în curând. Dar cum nici Perez nici Nadal nu se grăbesc să facă un pas decisiv, e timp pentru că legendarul sportiv spaniol să poată candida oficial la preşedinţia clubului madrilen.

Afla mai multe despre: florentino perezrafael nadal 

viewscnt
Articole similare