Experiențe împreună.
You are here:

ŞOC total în Liga I. Planic pleacă de la FCSB şi semnează cu un club uriaş din Europa. Lovitură în plin pentru Becali care nu ia niciun ban

ŞOC total în Liga I. Planic pleacă de la FCSB şi semnează cu un club uriaş din Europa. Lovitură în plin pentru Becali care nu ia niciun bangalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB se vede în postura de a-şi pierde unul dintre cei mai importanţi jucători din ultimii ani, pe sârbul Bogdan Planic. Tensiunile dintre patronul Gigi Becali şi fundaşul de 27 de ani l-au determinat pe cel din urmă să apeleze la orice mic tertip de a-i forţa mâna latifundiarului din Pipera, în speranţa că din vară va deveni jucător liber de contract.

Gigi Becali a impus înjumătăţirea salariilor la FCSB, însă Bogdan Planic a fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai săi. Cu toate acestea, staff-ul şi impresarul l-au determinat, pentru moment, să fie de acord cu propunerea lui Gigi Becali. Sau poate a făcut-o doar să scape de presiunile patronului. Odată ajuns în Serbia, Planic a uitat de promisiune şi întârzie să semneze noul contract, care s-ar intinde pe următoarele şase luni. Motivul este simplu: Bogdan Planic face orice să scape mai repede de FCSB.

Contractul lui Bogdan Planic cu FCSB este unul special. Expiră în vara lui 2021, însă pentru a se intra în ultimul an de contract, sezonul competiţional 2020/2021, ambele părţi trebeuie să fie de acord. În caz contrar, înţelegerea se finalizează în vara lui 2020. Şi se pare că Bogdan Planic s-a săturat de tot ce înseamnă FCSB. Sârbul îi forţează mâna lui Gigi Becali şi ţine strâns de salariul său - 12.000 de euro  - în speranţa că îl va scoate din sărite de Gigi Becali şi îl va introduce şi pe el în şomaj tehnic.

Asta ar însemna că Bogdan Planic ar deveni jucător liber de contract din vară, iar fotbalistul poate negocia acum cu mai vechile formaţii care l-au monitorizat, Eintracht Frankfurt sau Fenerbahce Istanbul, conform presei din Serbia.

Lovitură în plin pentru Becali. FCSB îl pierde gratis pe Planic

"Nici nu ştiu dacă a semnat sau nu. Eu am vorbit cu Planic şi i-am explicat care e cadrul legal din momentul de faţă, mai departe decide singur. I-am spus: 'Legal, clubul nu are cum să-ţi reducă salariul dacă tu nu vrei. Accepţi scăderea? Semnezi că renunţi la banii tăi! Eu nu mă supăr dacă semnezi, că doar nu sunt banii mei!'. Aşa că, decizia e la el", a declarat agentul jucătorului sârb, Zvonko Milojkovic, pentru gsp.ro.

Bogdan Planic a ajuns la FCSB în vara lui 2017, de la Vojvodina, atunci când FCSB a plătit sârbilor 300.000 de euro. Cota de piaţă a fundaşului central este acum, conform Transfermarkt, de 2.3 milioane de euro, însă GIgi Becali este pe cale să nu se aleagă nici măcăr cu un eurocent. A refuzat să-i dea drumul fotbalistului în trecut, atunci când au fost oferte din Europa sau din România, iar acum poate regreta toate aceste dezicii. Fotbalistul s-a răzvrătit şi îşi doreşte să ajungă la un club unde să fie plătit mult mai bine decât la FCSB.

Dacă fotbalul nu se reia în România până la 1 iulie, iar FIFA nu găseşte o soluţie de urgenţă majoră prin care să asigure o bună relaţie între cluburi şi jucători, în această perioadă de pauză, pricinuită de coronavirus, FCSB riscă să se prezinte cu doar doi fundaşi centrali de meserie la reluare, George Miron şi Iulian Cristea, şi poate reprofilaţii Lucian Filip şi Dragoş Nedelcu. Asta dacă Iulian Cristea şi Lucian Filip decid să rămână în continuare la FCSB, fiind şi ei pe lista neagră a patronului.

În consecinţă, FCSB trebuie să se reorienteze rapid şi să găsescă alte alternative pentru axul central al apărării. Principala ţintă rămâne Andrei Chindriş de la FC Botoşani. În virtutatea bunelor relaţii de afaceri pe axa FCSB-FC Botoşani, Gigi Becali speră să-l covingă pe patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, să mai lase la preţ şi să îl direcţioneze pe fundaş la FCSB. În urmă cu câteva luni, s-a vorbit de interesul mai multor cluburi din Italia şi Germania pentru tânărul fundaş român. De asemenea, pe lista lui Gigi Becali se află şi Virgil Ghiţă, fundaşul central legitimat la formaţia naşului său, Gică Hagi, Viitorul Constanţa. "Regele" a declarat în nenumărate rânduri faptul că este dispus să renunţe la orice jucător din ograda sa, pentru suma considerată meritată.

viewscnt
Articole similare
Victor Piturca construieste un complex imobiliar langa Catedrala Mantuirii Neamului. Cat costa un...