Experiențe împreună.
You are here:

Rangers, pregătită să îi achite clauza de cumpărare lui Ianis Hagi. De român se interesează şi un club din Premier League

Rangers, pregătită să îi achite clauza de cumpărare lui Ianis Hagi. De român se interesează şi un club din Premier League
Comentarii

Ianis Hagi este omul momentului în fotbalul britanic. Mijlocaşul de 21 de ani a uimit pe toată lumea în partida cu Sporting Braga, unde a marcat două goluri în victoria obţinută de Rangers, scor 3-2.

Ianis Hagi a avut o seară de vis, joi, în prima manşă a 16-imilor Europa League. Mijlocaşul de 21 de ani a fost decisiv în revenirea incredibilă reuşită de Glasgow Rangers, pe propriul teren, în faţa portughezilor de la Sporting Braga.

Ianis Hagi a marcat două goluri în victoria cu 3-2 obţinută de scoţieni, iar după meci presa britanică, antrenorul Steven Gerrard şi fanii au recunoscut că au fost fascinaţi de evoluţia românului.

Ianis Hagi, aproape de transferul carierei

În aceste condiţii, oficialii lui Glasgow Rangers au declarat că sunt pregătiţi să îi achite clauza de cumpărare lui Ianis Hagi, în vara acestui an. Însă scoţienii au mare concurenţă pentru semnătura românului. Conform presei britanice, West Ham regretă acum că n-a insistat pentru aducerea lui Ianis Hagi încă din acestă iarnă.

Scouterii "ciocănarilor" l-au remarcat pe mijlicaşul român la Campionatul European de tineret, din vara anului trecut, unde România a ajuns până în semifinale, apoi au continuat să-l monitorizeze şi le-au recomandat oficialilor clubului să-l transfere rapid pe Ianis Hagi. Rangers a fost mult mai rapidă şi l-a împrumutat pe mijlocaşul român.

În cazul în care se va salva de la retrogradare, West Ham este hotărâtă ca în vară să facă o ofertă pentru Ianis Hagi. Rămâne de văzut dacă fiul "Regelui" va evolua atunci tot la Rangers sau dacă va reveni la Genk.

E bătaie pentru semnătura lui Ianis Hagi

Ianis Hagi a fost transferat în vară de Genk, după ce fostul mijlocaş al Viitorului a strălucit la Campionatul European de Tineret. Atunci, belgienii au achitat 4 milioane de euro. Însă Ianis Hagi n-a primit foarte multe şanse la Genk, deşi a avut multe momente în care a ieşit în evidenţă, atunci când a fost folosit.

Până la urmă, Genk l-a lăsat în această iarnă să plece la Glasgow Rangers sub formă de împrumut. Scoţienii au cerut însă şi o clauză pentru un transfer definitiv, în cazul în care vor vrea să-l păstreze. Cei de la Genk n-au fost prea stricţi şi i-au fixat lui Ianis o clauză de 5 milioane de euro. O sumă pe care oficialii lui Glasgow Rangers o vor achita dacă Ianis va continua să aibă evoluţii bune.

viewscnt
Articole similare