Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC! Un club de tradiţie s-a desfiinţat! ”La revedere, iubita mea echipă!”

ŞOC! Un club de tradiţie s-a desfiinţat! ”La revedere, iubita mea echipă!”
Comentarii

Un club de mare tradiţie din Italia va dispărea de pe harta fotbalului. Chievo Verona, cu o istorie de 92 de ani în spate, va închide activitatea peste trei zile, pe 24 august, după ce nu a reuşit să găsească sponsori care să vină cu bani pentru a ţine clubul în viaţă.

Un club de mare tradiţie din Italia va dispărea din fotbal. Chievo, gata să închidă activitatea

Măcinat de problemele financiare, Chievo, club înfiinţat acum 92 de ani şi un obişnuit al primei ligi din Italia, va închide activitatea pe 24 august. Mai exact, pe 24 august va expira termenul pentru înscriere în liga a patra italiană, acolo unde Chievo a fost retrogradată din cauza problemelor cu banii. Problemele cu banii au început, la Chievo, în 2019.

Fosta echipă a internaţionalului român Vasile Mogoş, Chievo a terminat sezonul trecut de Serie B pe locul opt, unul care-i asigura continuitatea în liga secundă din Italia. Totuşi, din cauza neregulilor financiare, Federaţia Italiană de Fotbal a luat decizia să retrogradeze Chievo în liga a patra. Din păcate penru club, Chievo nu a găsit sponsori care să asigure continuitatea şi nu se va înscrie nici în Serie D, termenul limită fiind pe 24 august.

Primarul Federico Sboarina nu a reuşit să găsească o soluţie pentru a repune clubul pe linia de plutire, dar nici Sergio Pelissier, fostul atacant şi căpitan de la Chievo. Acesta a încercat să găsească oameni cu bani pe ultima sută de metri, însă a anunţat, într-un mesaj pe Instagram, că n-a reuşit şi povestea clubului Chievo va ajunge la final.

Pelissier a încercat să înfiinţeze o nouă societate, FC Chievo 1929, care să se înscrie în Serie D, dar n-a reuşit să-şi ducă planul la bun sfârşit din lipsă de fonduri.  "Din păcate, azi povestea clubului care mi-a dat atât de multe a ajuns la final. E una dintre cele mai triste zile din viaţa mea. Am încercat din răsputeri, am sperat că vom putea pleca la drum cu un alt club şi vom continua acest drum fanatstic. Din păcate, nu s-a putut. Am crezut că vor fi oameni care vor face pasul în faţă şi vor salva fotbalul din această regiune, dar nu a fost cazul. Am încercat, dar a fost o perioadă prea scurtă pentru a găsi sponsori. La revedere, iubita mea Chievo, întotdeauna vei rămâne cea mai importantă echipă din viaţa mea!", a spus fostul atacant (42 de ani), care a stat la Chievo între 2002 şi 2019.

La începutul anilor 2000, Chievo Verona era una dintre echipele din elita fotbalului italian. De-a lungul timpului, la Chievo au jucat Paul Papp, Bogdan Pătraşcu, Adrian Stoian. Ultimul român care a îmbrăcat tricoul celor de la Chievo este Vasile Mogoş, internaţional român convocat de Cosmin Contra pentru prima dată în naţionala României.

Afla mai multe despre: chievo veronadesfiintaretraditieclubitalia 

viewscnt
Articole similare