Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOCANT | Un cercetător care era foarte aproape să ”descopere ceva semnificativ despre coronavirus” a fost ucis în SUA

ŞOCANT | Un cercetător care era foarte aproape să ”descopere ceva semnificativ despre coronavirus” a fost ucis în SUA

Diverse

Comentarii

Bing Liu, un profesor din SUA, care ”era aproape de o descoperire semnificativă despre coronavirus”, a fost ucis în condiţii misterioase.

Bing Liu, originar din China, era profesor asistent la Universitatea de Medicină din Pittsburgh şi făcea cercetări pe coronavirus. Potrivi BBC, omul de ştiinţă în vârstă de 37 de ani era ”foarte aproape să descopere ceva semnificativ despre COVID-19”. Afirmaţie care alimentează teoriile conspiraţiei.
Bing Liu a fost găsit împuşcat în cap, în gât, în torace şi în extremităţiile corpului. Poliţia a stabilit că atacatorul a fost Hao Gu, un inginer de software în vârstă de 46 de ani. Acesta ulterior s-a sinucis când a revenit în maşină. Poliţiştii au stabilit că nu există nicio dovadă că asasinatul ar fi avut vreo legătură cu cercetările pe care Bin Liu le efectua pe coronavirus. 
Mai mult, anchetatorii susţin că a fost vorba despre ”o dispută te îndelungată cu privire la un partener intim”. 

Uciderea lui Bing Liu a alimentat teoriile conspiraţioniste

Raportul oficial al poliţiei nu este însă tratat cu seriozitate de cei care cred în teoriile conspiraţiei. Potrivit BBC, mai mult voci care cred în aceste teorii susţin că Bing Liu era foarte aproape să descopere originea coronvirusului şi acesta a fost motivul pentru care a fost ucis. 
Pe reţelele de socializare din China a apărut o altă teorie, potrivit căreia Bing Liu urma să demonstreze că originea coronavirusului este în SUA, fapt care i-a adus moartea. 

Colegii lui Bing Liu au promis că-i vor continua cercetările

Colegii alături de care Bing Liu a studiat coronavirusul, la Universitatea de Medicină din Pittsburgh, au fost primii care au anunţat că omul de ştiinţă ”era aproape să descopere ceva semnificativ despre coronavirus”. Aceştia s-au arătat şocaţi de crimă şi au promis că vor continua cercetările pe care Bing Liu le desfăşura, ”în efortul de a-i aduce un omagiu excelenţei sale ştiiţifce”.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare