Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOCANT | Un medaliat al României la Jocurile Olimpice 2016, membru ISIS? Ce dezvăluiri au făcut ruşii

ŞOCANT | Un medaliat al României la Jocurile Olimpice 2016, membru ISIS? Ce dezvăluiri au făcut ruşii

Alte sporturi

Comentarii

Albert Saritov, luptătorul cecen de lupte libere naturalizat de România, este bănuit că ar avea legături cu gruparea islamică ISIS. Numele celui care a câştigat medalia de bronz la JO 2016 a fost adus în discuţie într-un scandal cu acuzaţii de terorism.

În vârstă de 32 de ani, Albert Saritov a fost naturalizat de România, ţară pe care a reprezentat-o cu succes la Jocurile Olimpice Rio 2016. Dar trecutul său pare fi foarte întunecat, cu legături cu grupări infracţionale şi de terorism. Televiziunea Rusia 24, citată de TVR, a prezentat un reportaj despre Academia de lupe Mindiaşvili, care ar fi recrutat sportivi şi folosiţi apoi în diferite misiuni.

Albert Saritov şi fratele său, Ramazan, sunt acuzaţi că au făcut şi ei parte dintr-un astfel de grup infracţional. De altfel, Ramaza Saritov a fost militant cecen şi a fost ucis în urmă cu cinci ani, într-un schimb de focuri cu poliţia. Rusia 24 nu oferă însă informaţii clare despre legăturile lui Saritov cu ISIS şi grupările de terorism din Cecenia.

În schimb, jurnaliştii ruşi oferă detalii despre infracţiunile pe care le-au comis colegii lui Saritov. Beslam Ceghiev, dublu campion mondial la lupte, a detonat în 2009 o bombă în Ministerul de Interne din Cecenia. Ahmed Cickiev, sportiv de lupte libere, s-a alăturat în 2014 grupării ISIS. Cickiev participase la o competiţie în Turcia şi a trecut graniţa în Siria. Acesta a fost filmat în timp ce executa un prizonier. Israel Kasumov, tot luptător, a fost condamnat la un an de închisoare după ce a fost prins că promovează ideile ISIS pe site-urile de socializare.



Albert Saritov are o legătură foarte strânsă cu Ahmat Kadîrov, preşedintele Ceceniei, care l-a premiat după medalia câştigată pentru România la Jocurile Olimpice. De altfel, Saritov se antrenează mai mult în Rusia, deşi este legitimat la Steaua.
 

Afla mai multe despre: albert saritovisisterorism 

viewscnt
Articole similare