Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Soluţie inedită găsită de un alergător de semimaraton pentru a se antrena pe timp de pandemie. S-a mutat într-un castel

Soluţie inedită găsită de un alergător de semimaraton pentru a se antrena pe timp de pandemie. S-a mutat într-un castel

Atletism

Comentarii

Alergătorul francez Yosi Goasdoué este unul dintre cei mai buni atleţi pe distanţe lungi din Hexagon. Sportivul de 29 de ani a luat o decizie inedită în momentul în care guvernul francez a impus restricţii pentru locuitorii săi.

Yosi Goasdoué, care a câştigat titlul de campion naţional în proba de semi-maraton în 2015, a părăsit apartamentul în care locuia şi a găsit o locaţie spectaculoasă pentru a-şi putea face antrenamentele.

Atletul a profitat de prietenia sa cu Louis-Albert de Broglie, proprietarul castelului Bourdaisière, un monument istoric din secolul al XVI-lea, la 240 km la sud-vest de Paris. Yosi Goasdoué este consilierul sportiv al proprietarului şi a obţinut acordul acestuia de a locui pe timp de pandemie la castel şi să alerge în parcul acestuia, de 55 de hectare.

Sportivul cu origini etiopiene aleargă săptămânal 150 de km. „E important să rămân în formă, iar lipsa de competiţii nu înseamnă că nu mai trebuie să alergăm. Mă pregătesc pentru competiţiile ce vor veni, iar aici am ocazia să-mi organizez şedinţe de antrenament de calitate”, a declarat Yosi Goasdoué.

Atletul este cel care organizează sesiuni de pregătire pentru ceilalţi locatari ai castelului în această perioadă. Alte 12 persoane, inclusiv proprietarul Louis-Albert de Broglie, trăiesc în izolare la castel, scriu jurnaliştii francezi. „E locul ideal pe timp de pandemie”, a concluzionat Yosi Goasdoué.

Afla mai multe despre: alergator 

viewscnt
Articole similare