Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sondaj: 16% dintre italieni cred că strigătele prin care se imită maimuţele la meciuri sunt justificate

Sondaj: 16% dintre italieni cred că strigătele prin care se imită maimuţele la meciuri sunt justificate

Serie A

Comentarii

Aproximativ 16% dintre italieni consideră că imitarea strigătelor de maimuţă şi proferarea de injurii rasiste sunt justificate atunci când susţin o echipă de fotbal, potrivit unui sondaj publicat joi, informează AFP.

Sondaj: 16% dintre italieni cred că strigătele prin care se imită maimuţele la meciuri sunt justificate

În sondajul realizat în perioada 24-26 ianuarie de institutul SWG pe un eşantion de 800 de persoane, 16% dintre cei intervievaţi au considerat că "a striga ca maimuţele sau a arunca cu banane în jucătorii de culoare", aşa cum s-a întâmplat în recentele incidente care l-au vizat pe portarul francez al lui AC Milan, Mike Maignan, este ceva normal atunci când se susţine o echipă.

Un procentaj similar din eşantion a declarat că a fi fan al unei echipe înseamnă a putea "să spună "ţigan" sau "evreu" unui jucător" (18%) şi "să insulte un jucător din cauza naţionalităţii sau a originilor sale" (18%).

La 20 ianuarie, în timpul meciului din campionatul italian dintre Udinese şi AC Milan, Maignan a părăsit terenul, urmat de coechipierii săi, după ce a fost ţinta unor strigăte de maimuţă, astfel că arbitrul a fost nevoit să întrerupă meciul. După o întrerupere de cinci minute, meciul a fost reluat cu Maignan, care a doua zi a îndemnat autorităţile italiene să ia măsuri împotriva unui flagel care este un fenomen obişnuit în fotbal.

De atunci, clubul din Udine (nordul Italiei) a interzis pe viaţă cinci dintre suporterii săi şi a fost obligat să joace un meci cu porţile închise, sancţiune care a fost redusă în apel la închiderea unei tribune pentru două meciuri.

Tot conform sondajului SWG, 74% dintre cei chestionaţi au considerat că este normal ca "jucătorii vizaţi să adopte o poziţie fermă pe această temă", dar 22% au considerat că "în calitate de persoane publice plătite pentru divertisment, trebuie să suporte tot ceea ce se întâmplă".

Jumătate dintre cei intervievaţi (51%) au considerat că este normal ca un suporter să îşi insulte propria echipă sau sportivul pe care îl susţine după un rezultat negativ. În mod similar, 46% consideră că insultarea arbitrilor merge mână în mână cu prezenţa pe stadion.

Afla mai multe despre: serie asondajfotbalitalia 

viewscnt
Articole similare