Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sorin Cârţu îl critică pe Mangia: ”Ce să facă Cicâldău acolo?! Copilul n-are treabă cu zona aia”. Ce spune despre noile achiziţii

Sorin Cârţu îl critică pe Mangia: ”Ce să facă Cicâldău acolo?! Copilul n-are treabă cu zona aia”. Ce spune despre noile achiziţii
Comentarii

Într-o intervenţie la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Report moderată de Alex Rădulescu, legenda Craiovei Sorin Cârţu a lăudat transferurile lui Pigliacelli şi Donkor, dar a contestat poziţia în care Devis Mangia îl foloseşte pe Alexandru Cicâldău. Fostul fotbalist al Viitorului a jucat luni contra Concordiei în poziţie de atacant, într-un sistem 3-4-3 pe care Cârţu l-a văzut altfel.

Sorin Cârţu (62 de ani) consideră că situaţia tensionată de la finalul meciului cu echipa lui Ionuţ Badea este de înţeles: ”Nervii sunt explicabili, pentru că rezultatul a fost greu de digerat. Erau trei puncte care erau socotite în conturile Craiovei. Şi-asa e criză de puncte, iar lumea a avut alte aşteptări anul acesta. Mai ales că începutul de campionat era favorabil ca program. Dar meciul a fost clar influenţat de eliminarea lui Donkor. Că a fost meritată sau nu, nu mai are rost să discutăm. Diferenţa numerică a contat, fără îndoială” a spus fostul mare jucător al Craiovei.

Fostul tehnician de la U Craiova, FCSB şi CFR Cluj crede că abia acum se va vedea dacă Mangia este atât de bun pe cât s-a crezut: ”Tot ce i se întâmplă lui Mangia îl pune la încercare. Acum trebuie să intervină măiestria antrenorului, ştiinţa lui de a gestiona situaţia asta”.

Fostul fotbalist al marii echipe a Craiovei între 1973 şi 1989 laudă două dintre transferurile oltenilor: ”Aş spune că două transferuri sunt bune, au confirmat deja. Portarul Pigliacelli şi fundaşul Donkor sunt fotbalişti care mie mi-au plăcut. Portarul iese în evidenţă de câteva etape, asta înseamnă ceva, o problemă în organizarea jocului. Dacă adversarul ajunge mereu în situaţiile astea...ceva nu e în regulă” explică Sorin Cârţu.

Antrenorul născut la Cornu crede că Mangia greşeşte prin folosirea lui Cicâldu ca atacant: ”Cicâldău nu e atacant în zonă centrală. Echipa nu arăta a 3-4-3, mai degrabă un 3-5-2 dacă luam caractisticile jucătorilor. Ce să facă Cicâldău acolo?! El nu are treabă cu zona aia, cu postura aia. Copilul e încă în căutare de formă, de a-şi exprima calităţile. Şi le are.Forţa ofensivă a Craiovei este mică la momentul acesta şi se bazează pe evoluţiile a doi jucători: Mitriţă şi Bancu. Ei doi ajung în treimea adversă şi doar ei au periculozitate în exprimare. Dar Bancu mi se pare pus total aiurea într-o poziţie care îi prejudiciază din exprimare” a încheiat Cârţu intervenţia de la Telekom Sport 1. 

Afla mai multe despre: sorin cârţuu craiovadevis mangiacicâldău 

viewscnt
Articole similare