Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sorin Cârţu s-a enervat când a fost pus să aleagă jucătorul român al anului: ”Nici nu trebuie să te mire că România a ajuns ce a ajuns”

Sorin Cârţu s-a enervat când a fost pus să aleagă jucătorul român al anului: ”Nici nu trebuie să te mire că România a ajuns ce a ajuns”

Special

Comentarii

Sorin Cârţu susţine că i-a fost uşor să aleagă antrenorul român al anului, dar a avut mari dificultăţi în a desemna cel mai bun fotbalist român din 2021.

Sorin Cârţu n-a avut nicio ezitare când a ales antrenorul anului. Preşedintele Universităţii Craiova susţine că Mircea Lucescu este de departe cel mai valoros antrenor român şi n-are concurenţă în prezent.

Sorin Cârţu, despre jucătorul anului: ”Nu este un top al mediocrităţii”

Sorin Cârţu este de părere că Mircea Lucescu nu are concurenţă printre antrenorii români câtă vreme tehnicianul lui Dinamo Kiev va fi în activitate:

”Am ales la antrenor pe Mirceaa Lucescu, pentru că atât timp cât concurează, nu văd ce concurent are cât e în activitate şi e băgat într-un top d-ăsta, nici n-ai pe cine din România să pui la balanţă”, a declarat Sorin Cârţu pentru Telekom Sport.

În schimb, nu a fost la fel de calm când a vorbit despre jucătorul anului în România. Sorin Cârţu susţine că i-a fost dificil să desemneze un jucător în acest top, mai ales după ce echipele româneşti, dar şi naţionala au ratat toate obiectivele.

Alegerea lui Florin Niţă drept cel mai valoros fotbalist român din 2021 este dovada decăderii fotbalului românesc, mai spune Sorin Cârţu:

”Cum să aleg un prim fotbalist al României atâta timp cât tu te-ai încurcat în cupele europene cu cele mai modeste echipe? N-ai putut să învingi Islanda, acasă, să poţi să mergi la baraj. Ăsta e un top al calităţii şi nu al mediocrităţii sau al modestiei.

N-a cerut nimeni ca România să ia faţa Germaniei, să fie pe locul 1. Dar un loc 2, să iei faţa Islandei, să iei faţa Macedoniei sau Armeniei... Măcar lucrul ăsta se cere, se poate să ai nişte pretenţii de tipul ăsta, nu mi se par nişte pretenţii exagerate.

Nici nu trebuie să te mire că România a ajuns ce a ajuns. Nu trebuie să te miri că România este lipsită de rezultate din moment ce primul fotbalist al ţării este un portar (n.r. Florin Niţă), care nu e la nu ştiu ce echipă de super top, îţi apără prin Cehia, dar lumea îl alege pe Niţă care a dat satisfacţie”, a mai spus Sorin Cârţu pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: sorin cartu 

viewscnt
Articole similare