Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spaniolii anunţă NEBUNIA de 335 de milioane de euro a Realului: ”E dezastru pentru Barcelona!” Ce pune la cale Florentino Perez

Spaniolii anunţă NEBUNIA de 335 de milioane de euro a Realului: ”E dezastru pentru Barcelona!” Ce pune la cale Florentino Perezgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Presa catalană resimte campania agresivă de transferuri a lui Florentino Perez. Real Madrid a investit deja serios în transferurile lui Jovic, Hazard, Militao, Rodrygo şi Mendy, iar acum plănuieşte o nouă ”nebunie”.

Cel puţin acesta este termenul folosit de cei de la Diario Gol, o publicaţie online cu sediul în Rambla Catalunya. Sursa citată deplânge situaţia grupării catalane: ”În timp ce Real Madrid a strâns din dinţi în ultimii ani şi a evitat să arunce cu bani, Barcelona a risipit sute de milioane de euro, iar acum se vede constrânsă să vândă la preţuri mult mai mici”.

Diario Gol face referire la transferurile lui Philippe Coutinho şi Ousmane Dembele care au costat-o pe Barcelona 300 de milioane de euro şi care nu-şi găsesc locul în 11-le catalanilor. De asemenea, Diario Gol menţionează numele altor trei transferuri ”eşuate”: ”Să nu mai vorbim de cazurile Malcom, sau de Andre Gomes şi Paco Alcacer”.

Malcom a costat-o pe Barca 45 de milioane de euro, în timp ce Andre Gomes şi Paco Alcacer au costat împreună alte 70 de milioane de euro. Un total de peste 400 de milioane de euro investiţi în jucători care nu au confirmat.

”La Madrid, Florentino calculează că va obţine peste 335 de milioane de euro din vânzările lui Gareth Bale, Keylor Navas, Marcos Llorente, Mateo Kovacic şi James Rodriguez. Barcelona nu speră că va depăşi nici 130 de milioane din investiţia făcută. E dezastru” mai scrie sursa citată.

Lista jucătorilor de care Barcelona se va despărţi în această vară

Jasper Cilessen şi Andre Gomes sunt primele două nume vehiculate de catalani pentru a se despărţi de FC Barcelona. Everton oferă 20 de milioane de euro pentru portughez, în timp ce clubul caută alte echipe şi pentru Rafinha sau Denis Suarez.

Cucurella, Palencia şi Ortola vor fi şi ei cedaţi, dar clubul catalan crede că în total nu va scoate mai mutl de 50 de milioane de euro din aceste vânzări.

Mai mult, Malcom nu are oferte, în timp ce Coutinho, aflat şi el pe lista ”disponibilizaţilor” are o cotă mult mai mică acum. ”Barcelona speră să scape de el, dar ofertele venite pentru brazilian nu depăşesc 65-70 de milioane de euro. După un an şi jumătate în care nu a funcţionat la Barca, nici nu te poţi aştepta la altceva”. Catalanii cer pe Coutinho minim 80 de milioane de euro, în timp ce pentru Dembele vor mai mult de 100 de milioane.

O situaţie instabilă au şi Ivan Rakitic sau Samuel Umtiti, dar o decizie în privinţa lor nu a fost încă luată. Ei păstrează momentan o cotă de piaţă foarte bună.

Real Madrid a vândut excelent şi în ultimii ani. Fără să investească în ”galactici”

260 de milioane de euro a încasat Real Madrid în ultimii doi ani din vânzările de jucători. Florentino Perez i-a vândut pe Cristiano Ronaldo (117 milioane de euro), Alvaro Morata (66 de milioane euro) sau Danilo (30 de milioane de euro) printre alţii.

Cifra este şi mai impresionantă dacă adunăm vânzările de jucători din 2014 încoace, adică anul în care Perez l-a transferat pe James Rodriguez, ultimul ”galactic” înainte de Eden Hazard. Aproape 450 de milioane de euro adună madrilenii la acest capitol, cu Ronaldo cap de listă, urmat de Angel di Maria şi Alvaro Morata.

O situaţie care nu pare deloc pe gustul catalanilor şi care favorizează gruparea din Capitala Spaniei, care şi în această vară plănuieşte încasări importante din vânzările unor jucători de care Zinedine Zidane nu mai are nevoie. Cel mai scump dintre ei ar putea fi Gareth Bale, dar nici situaţia lui Isco nu este complet lămurită.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: florentino perezfc barcelonareal madridtransferuri 

viewscnt
Articole similare