Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | Final INCREDIBIL în 2 Bundesliga. Cine sunt cele două formaţii care au promovat: totul despre Arminia Bielefeld şi VfB Stuttgart

SPECIAL | Final INCREDIBIL în 2 Bundesliga. Cine sunt cele două formaţii care au promovat: totul despre Arminia Bielefeld şi VfB Stuttgartgalerie foto

Bundesliga

Comentarii

Arminia Bielefeld şi VfB Stuttgart şi-au asigurat promovarea în Bundesliga la finalul stagiunii din 2 Bundesliga. Competiţia a putut fi urmărită în direct la Telekom Sport, la fel ca şi stagiunea viitoare de campionat.

Sezonul din 2 Bundesliga a ajuns la final şi a consemnat promovarea echipelor Arminia Bielefeld şi VfB Stuttgart, dar şi şansa incredibilă ratată de SV Hamburg, care a ratat în ultima rundă promovarea pe prima scenă. 2 Bundesliga s-a văzut în acest an pe canalele Telekom Sport.

Stuttgart a terminat pe locul doi, la zece puncte în spatele Arminiei, formaţie deja promovată de câteva meciuri în Bundesliga. Hamburg a început ultima rundă la un punct în spatele lui Heidenheim, ocupanta locului trei. Cu un golaveraj superior, o remiză ar fi fost suficientă pentru ca Hamburg să valorifice înfrângerea cu 3-0 a lui Heidenheim la Bielefeld şi să termine pe locul playoff-ului de promovare. Însă Hamburg a pierdut incredibil cu 5-1 pe teren propriu în faţa lui SV Sandhausen, care nu avea niciun obiectiv real în acest meci.

Astfel, celebra formaţie de pe Volksparkstadion a terminat sezonul doar pe locul 4 permiţând celor de la Heidenheim să joace în playoff-ul pentru promovarea în Bundesliga. Arminia şi Stuttgart au promovat direct în prima ligă, în timp ce Wehen şi Dynamo Dresda au retrogradat în Liga a treia. FC Nurenberg, de 9 ori campioană a Germaniei, va susţine un baraj pentru a putea rămâne în Liga a doua.

Cine este Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld a dominat sezonul din 2 Bundesliga. Sub comanda lui Uew Neuhaus, formaţia care a câştigat sezonul în liga a doua germană a promovat en fanfare în Bundesliga, având cu zece puncte mai mult decât locul doi.

Arminia intră în Bundesliga cu un lot evaluat la 20 de milioane de euro. Andrea Voglsammer este cel mai bine cotat jucător al echipei, dar Fabian Klos a fost adevărata cheie a promovării Arminiei. Cu 21 de goluri şi zece pase decisive, atacantul lui Bielefeld a contribuit serios la promovare, fiind probabil jucătorul sezonului în 2 Bundesliga. Francezul Jonathan Clauss (cinci goluri şi cinci pase de gol), Marcel Hartel (13 pase decisive, cel mai bun pasator al sezonului) şi Cebio Soukou (adus gratis de la Hansa) au fost alţi jucători importanţi pentru Neuhaus.

Apropos de Neuhaus, antrenorul în vârstă de 60 de ani se află la performanţa carierei. Fost secund la Borussia Dortmund  şi principal la Dresda, Essen sau Union Berlin (timp de şapte ani), Uwe a reuşit să promoveze cu o formaţie care nu pleca cu şanse reale să obţină biletele pentru Bundesliga.

Arminia are o masă importantă de suporteri în Germania. Chiar şi în 2011-2012, când echipa juca în Liga a treia, echipa era susţinută de peste 8000 de fani la meciuri. Are nu mai puţin de 140 de fan cluburi în toată lumea, inclusiv în Berlin, Stuttgart, Londra, Birmingham, Austria sau Olanda. Meciurile de acasă le joacă pe superba SchucoArena (Bielefelder Alm), un stadion renovat în 2008 şi care poate găzdui până la 27 de mii de fani. Arimina a jucat până în 2009 în Bundesliga, apoi a retrogradat succesiv în 2 Bundesliga şi mai apoi în Liga a treia.

Cine este VfB Stuttgart

Un nume mult mai greu pentru fotbalul german, "Die Shawaben", de cinci ori campioni ai Germaniei, au obţinut şi ei promovarea în Bundesliga, după un sezon oarecum fluctuant. Considerată una dintre favoritele la promovare, VfB intră în Bundesliga cu un lot cotat la aproape 60 de milioane de euro!

Fostul secund al lui Nagelsmann, Pellegrino Matarazzo (foto jos), un nume necunoscut chiar şi pentru fotbalul german, a fost omul care a reuşit să aducă VfB din nou în Bundesliga.

Italo-americanul în vârstă de 42 de ani a fost un fotbalist modest, care a jucat pentru echipe ca Wehen, Munster, Wattenscheid sau FC Nurnberg II. Ca antrenor a prestat la nivel juvenil, iar VfB Stuttgart este prima mare experienţă ca principal. A preluat echipa în decembrie şi cu 8 victorii în 16 meciuri a condus-o spre prima ligă. Stuttgart a început sezonul cu Tim Walter pe banca tehnică, cel care preluase echipa de la interimarul Nico Willig.

Din lotul lui VfB fac parte mai mulţi jucători interesanţi, printre care Orel Mangala, Nicolas Gonzalez sau Silas Wamangituka, toţi cu cote de peste 6 milioane de euro (Mangala este cotat la 11 milioane de euro). Pentru Wamangituka, VfB a plătit nu mai puţin de 8 milioane de euro! Fostul jucător de la FC Paris a marcat 7 goluri în acest sezon şi a oferit 8 pase decisive, fiind un transfer reuşit pentru Stuttgart.

Nico Gonzalez cu 14 goluri şi Hamadi Al Ghaddioui cu 8 reuşite au fost principalii marcatori ai echipei. La VfB a jucat si veteranul Mario Gomez (autor a şapte goluri în acest sezon), dar şi alţi fotbalişti cunoscuţi precum Marc Oliver Kempf (căpitanul echipei), Gregor Kobel, Gonzalo Castro, Borna Sosa, Daniel Didavi  sau Holger Badstuber.

Cei mai buni marcatori din 2 Bundesliga la finalul sezonului

  1.  Fabian Klos (Arminia) 21 de goluri
  2.  Manuel Schaffler (Wehen) 19 goluri
  3.  Philipp Hofmann (Karslruher) 17 goluri
  4.  Serdar Dursun (Darmstadt) 16 goluri
  5.  Marvin Ducksh (Hannover) 15 goluri

 Galerie foto

Afla mai multe despre: arminia bielefeldvfb stuttgart,  

viewscnt
Articole similare