Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spectacol total făcut de Steaua. Roş-albaştrii s-au distrat cu OFK Belgrad şi s-au impus cu 6-0 la inagurarea stadionului din Ghencea

Spectacol total făcut de Steaua. Roş-albaştrii s-au distrat cu OFK Belgrad şi s-au impus cu 6-0 la inagurarea stadionului din Ghenceagalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Steaua, nou-promovată în Liga a II-a, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0 (0-0), pe OFK Belgrad, din liga a treia din Serbia, în meciul amical prin care a fost inaugurat oficial Stadionul Steaua.

Au marcat: Remus Chipirliu '50, '52, Dragoş Huiban '62 (p), Cezar Gherghiceanu '76, Robert Neacşu '87 (p), '90+4.

Steaua a ales echipa OFK Belgrad pentru primul meci pe noua sa arenă, deoarece şi vechiul stadion a fost ianugurat, în 1974, printr-o partidă amicală cu aceeaşi echipă.

Înaintea partidei, a fost retras tricoul cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuş l-a purtat la Steaua. O pânză uriaşă, reprezentând tricoul lui Lăcătuş, a fost desfăşurată la centrul terenului, iar pe ecranele noii arene au fost prezentate imagini cu goluri marcate de Lăcătuş în cariera lui de fotbalist. Fosta extremă a primit o diplomă şi a ţinut un discurs, care nu s-a putut auzi pe arenă, din motive tehnice.

Tot cu prilejul inaugurării, CSA Steaua a sărbătorit 35 de ani de când echipa antrenată de Emeric Ienei a câştigat Liga Campionilor, la 7 mai 1986, după 2-0 la loviturile de departajare, în finala disputată, la Sevilla, cu FC Barcelona.

Numeroşi componenţi ai acelei echipe, dar şi alte glorii ale Stelei au fost prezenţi la partida de miercuri.

Meciul s-a disputat cu o prezenţă numeroasă a galeriei steliste în tribune, care a folosit materiale pirotehnice - torţe, fumigene şi petarde - în spectaolul ei.

Construcţia noului stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri, a început în 2018 şi a costat aproape o sută de milioane de euro.


Steaua - OFK Belgrad 6-0
Au marcat: Chipirliu '50, '52, Huiban '62 (penalty), Gherghiceanu '76, Neacşu '87 (penalty), '90+4

Min. 90+4 - GOOOOOL Steaua! Neacşsu reuşeşte şi el "dubla" cu un şut superb la colţul lung, după o pasă venită de la Adrian Ilie.

Min. 87 - GOOOOOOL Steaua! Neacşu marchează pentru 5-0 dintr-un penalty obţinut tot de el.

Min. 76 - GOOOOOOL Steaua! Gherghiceanu marchează cu poarta goală pentru 4-0.

Min. 62 - GOOOOOOL Steaua! Huiban marchează şi el şi duce scorul la 3-0 pentru echipa lui Daniel Opriţa.

Min. 52 - GOOOOOOL Steaua! Chipirliu reuşeşte "dubla" după un contraatac perfect al roş-albaştrilor, dar şi după o ieşire greşită a portarului oaspeţilor.

Min. 50 - GOOOOOOL Steaua! Chipirliu deschide scorul cu o lovitură de cap din centrul careului de 16 metri.

Min. 46 - A început repriza secundă.

Min. 45 - Fluier final al primei reprize. Cele două echipe se află la egalitate, 0-0.

Min. 45 - Şut bun al sârbilor, însă portarul Stelei reţine fără probleme.

Min. 35 - Cea mai mare ocazie a primei reprize. Sârbii, aproape să-şi marcheze în propria poartă, după o lovitură liberă executată perfect de jucătorii lui Opriţa.

Min. 32 - Şut peste poartă al căpitanului Bărbulescu. Puţine faze la cele două porţi.

Min. 1 - A început partida.


UPDATE 18:40

Echipa de start a Stelei:


Pe 7 iulie, Steaua îşi va inaugura noul stadion din Ghencea, în faţa a aproximativ 15 mii de suporteri, contra sârbilor de la OFK Belgrad. În urmă cu 47 de ani, stadionul Ghencea a fost inaugurat tot împotriva echipei din Serbia. 

George Ogăraru a pregătit un moment de celebrare a Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Steaua a câştigat trofeul, în faţa Barcelonei, la loviturile de la 11 metri. Ogăraru a confirmat că la acest eveniment vor participa peste 100 de glorii ale clubului.

Marele absent va fi Emeric Jenei, antrenorul care a condus Steaua către glorie pe 7 mai 1986. Fostul tehnician a spus că problemele de sănătate nu îi permit să se prezinte la meci, dar va susţine Steaua din faţa televizorului. 

Afla mai multe despre: ghencea-steaua-csa 

viewscnt
Articole similare