Experiențe împreună.
You are here:

Sponsori de 4,5 mil. € pentru o echipă din Liga 1. FCSB, CFR şi Craiova doar visează la această sumă. Clubul care se mândreşte cu cele mai mari contracte

Sponsori de 4,5 mil. € pentru o echipă din Liga 1. FCSB, CFR şi Craiova doar visează la această sumă. Clubul care se mândreşte cu cele mai mari contractegalerie foto

Liga 1

Comentarii

O echipă din Liga 1 primeşte anual din sponsorizări nu mai puţin de 4,5 milioane de euro, un adevărat record pentru fotbalul românesc şi cu mult peste FCSB, Craiova sau CFR Cluj.

Într-un fotbal care scoate tot mai puţin capul la nivel internaţional, o echipă din Liga 1 a reuşit să atragă sponsorizări de 4,5 milioane de euro pe an.

Nici măcar FCSB, Universitatea Craiova, CFR Cluj sau Farul n-au primit până acum asemenea contracte. De altfel, abia împreună reuşesc să adune mai mulţi bani din sponsorizări decât un club din Liga 1.

Echipa din Liga 1 care a atras sponsori de 4,5 milioane de euro pe an. Cât primesc FCSB, CFR, Craiova sau Farul

În acest moment, cele mai mari contracte oferite de sponsorii principali sunt semnate de CFR Cluj, FCSB, Farul şi Universitatea Craiova.

Campioana României primeşte 1,5 milioane de euro pe sezon de la sponsorul principal eToro, o firmă de brokeraj online.

FCSB a câştigat până acum un milion de euro pe an de la City Insurance, însă acest contract este acum sub semnul întrebării, deoarece compania de asigurări este aproape de faliment.

Suma oferită de City Insurance putea ajunge la 1,5 milioane de euro, dacă echipa lui Gigi Becali ar fi reuşit să câştige titlul şi să se califice în frupele cupelor europene.

În total, pe anul fiscal 2020, FCSB a încasat din sponsorizări aproximativ două milioane de euro.

Farul Contanţa stă şi ea bine la capitolul sponsorizări. Brandul Gică Hagi a atras companii importante şi doar de la OMV Petrom - sponsorul principal - primeşte un milion de euro pe sezon.

Universitatea Craiova este o altă echipă care este considerată interesantă de firmele importante. Echipa din Bănie primeşte 800.000 de euro/an de la sponsorul principal, o casă de pariuri.

Rapid, unul dintre cele mai mari branduri din fotbalul românesc, primeşte 500.000 de euro pe sezon de la sponsorul principal, care este tot o firmă de pariuri sportive.

Însă există în fotbalul românesc un club care, de unul singur, adună nu mai puţin de 4,5 milioane de euro pe sezon din sponsorizări. Este vorba despre Sepsi Sfântu Gheorghe.

Site-ul de limbă maghiară maszol.ro susţine că echipa lui Laszlo Dioszegi are contracte, printre alţii, cu Gyermelyi - cel mai mare producător de paste din Ungaria. Numai această firmă ar contribui cu un milion de euro pe sezon la bugetul lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Tot pe pieptul tricoului este prezent şi emblema brutăriei ”Dioszegi”, firma lui Laszlo Dioszegi, care ar contribui tot cu un milion de euro pe sezon, potrivit aceleiaşi surse.

Pe tricourile lui Sepsi se mai regăsesc mărcile OTP Bank şi Belfry (companie de construcţii). Pe site-ul oficial mai figurează compania petrolieră maghiară MOL, Hodut, Depo, Trio Impex, City Slo, Bertis, Aluco, Ariadne sau Vakond Via KFT. Aproape toate aceste firme sunt deţinute de patroni maghiari.

Toate aceste companii ar contribui anual cu o sumă totală de 4,5 milioane de euro la bugetul lui Sepsi, un adevărat record la veniturile din sponsorizări realizate vreodată de o echipă din România.

Publicaţia maszol.ro mai scrie că şefii lui Sepsi Sfântu Gheorghe au păstrat confidenţialitatea contractelor de sponsorizare pe care le-au încheiat şi astfel nu se ştie cu ce sumă contribuie fiecare firmă.

Sepsi şi-a făcut şi stadion de 25 de milioane de euro

Clubul din Sfântu Gheorghe s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Cu sprijinul guvernului Ungariei, echipa din Sfântu Gheorghe şi-a creat o infrastructură modernă, demnă de invidie.

Sepsi şi-a construit un nou complex sportiv, care are în centru un stadion ultramodern, cu o capacitate de 8.400 de locuri. Tot acest complex sportiv a costat în jur de 25 de milioane de euro, bani asiguraţi de guvernul Viktor Orban.

Noua arenă a lui Sepsi Sfântu Gheorghe va fi inaugurat pe 8 octombrie, printr-un meci cu slovacii de la FC DAC Dunajska Streda, o altă echipă susţinută de guvernul Ungariei.

viewscnt
Articole similare