Experiențe împreună.
You are here:

Sportul austriac cere guvernului un ajutor financiar de 100 de milioane de euro

Sportul austriac cere guvernului un ajutor financiar de 100 de milioane de euro

Sporturi

Comentarii

Sport Austria, organismul care reprezintă mişcarea sportivă, a cerut un ajutor de minimum 100 de milioane de euro pentru ca sportul să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus, informează AFP.

"Fondul de susţinere pentru sport trebuie să fi de cel puţin 100 de milioane de euro în ajutor de urgenţă. Ca în toate domeniile societăţii, este de asemenea o problemă în sport privind destinul şi existenţa colegilor noştri", a declarat Hans Niessl, preşedintele Sport Austria, într-un comunicat, după o videoconferinţă cu ministrul Sporturilor, Werner Kogler.

În această perioadă de criză, Niessl a cerut guvernului austriac să propună structurilor sportive "aceleaşi instrumente ca în cazul companiilor: subvenţii directe, garanţii şi niveluri reduse ale dobânzilor la împrumuturi".

"Sportul are nevoie urgentă de acest ajutor, pentru a putea să-şi menţină structurile dincolo de perioada pandemiei", a adăugat el.

Pandemia de coronavirus, soldată până acum cu decesul a peste 30.000 de persoane, din care 20.000 numai în Europa, a paralizat întreaga activitate sportivă, punând în pericol echilibrul financiar al cluburilor şi disciplinelor sportive.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe