Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spulberă Dinamo până şi mitul SMURD? Legendele roş-albilor nu mai cred nici în Mulţescu: „Jucăria e stricată rău de tot. E foarte greu să o mai repari” | EXCLUSIV

Spulberă Dinamo până şi mitul SMURD? Legendele roş-albilor nu mai cred nici în Mulţescu: „Jucăria e stricată rău de tot. E foarte greu să o mai repari” | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Gheorghe Mulţescu (68 de ani) o va pregăti pentru a patra oară în carieră pe Dinamo. Acesta este cel de-al 39-lea contract pe care îl semnează tehnicianul în cei 35 de ani de antrenorat. Niciodată nu a avut însă o presiune mai mare decât acum, când trebuie să-şi salveze de la retrogradare echipa de suflet.

Spulberă Dinamo până şi mitul SMURD? Legendele roş-albilor nu mai cred nici în Mulţescu

Florin Răducioiu, om care are în palmares un titlu şi două Cupe ale României cu Dinamo, îi dă puţine şanse de reuşită lui Mulţescu la Dinamo. La fel ca în cazul lui Cornel Dinu, Răducioiu se înscrie şi el pe lista foştilor dinamovişti care cred că nici măcar „SMURD-ul” nu o mai poate resuscita „câinii roşii”. 

În cei 72 de ani de istorie, Dinamo nu a retrogradat niciodată în eşalonul secund. Ea şi mare rivală, FCSB, sunt singurele echipe din România care nu au evoluat nici măcar un sezon în Liga 1. 

„Când într-o echipă se schimbă mai mulţi antrenori înseamnă  deja că jucăria este stricată rău de tot. Şi este foarte greu să o mai repari. Are mare experinţă, nu ştiu pe ce poate miza el pentru a-i salava pe Dinamo. Este un fost mare jucător, ştim foarte bine CV-ul şi sper să reuşească.

Cred că au nevoie şi de şansă şi de capacitatea lui de a-i stimula şi de a le face să înţeleagă că este... Ultimele meciuri sunt pe viaţă şi pe moarte. Să intre pe teren şi să dea totul, restul nu contează mai nimic. Din tactică, tehnică. Contează când eşti primul la minge, când doreşti foarte mult să câştigi meciul. Deci mentalitatea jucătorului trebuie schimbată, lucru foarte dificil”, a declarat Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.

Dinamo este pe locul 13 în Liga 1, la un punct în spatele lui Poli Iaşi şi la patru de Academica Clinceni, echipă aflată deasupra zonei „fierbinţi” a clasamentului. Spre deosebire de restul echipelor cu care se bate la retrogradare, formaţia din Ştefan cel Mare are de jucat două restanţe.

„Eu cred că jucătorii luI Dinamo din punct de vedere financiar nu sunt mulţumiţi şi este foarte important. Din moment ce nu eşti plătit şi clubul nu te susţine financiar, e foarte greu să mai motivezi jucătorii. Şi aici va fi o mare problemă. Acum dacă sunt profesionişti şi ajung la un acord cu clubul şi le poate promite în caz de a se salva, să li se dea ceea ce li se cuvine prin contractul lor de profesionişti, atunci lucrurile se pot schimba.

Mi-e teamă că va fi foarte greu pentru Mulţescu această misiune”, a adăugat expertul Telekom Sport. 


 

Afla mai multe despre: dinamomultescuraducioiu 

viewscnt
Articole similare