Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Spune-mi ce mijlocaşi ai, ca să îţi spun ce echipa eşti”. Cum reuşea Craiova să facă diferenţa în favoarea sa, în sezonul precedent

”Spune-mi ce mijlocaşi ai, ca să îţi spun ce echipa eşti”. Cum reuşea Craiova să facă diferenţa în favoarea sa, în sezonul precedent
Comentarii

Universitatea Craiova a pierdut din calitate în momentul în care şi-a vândut cei mai buni jucători din atac, consideră expertul Telekom Sport Cornel Dinu. Acesta mai subliniază şi că o parte importantă din vină pentru evoluţia sub aşteptări a echipei din Bănie, îi revine şi lui Devis Mangia, care nu a ştiut şă-şi aleagă corect jucătorii care să-i înlocuiască pe cei plecaţi.

”Mangia, ce am remarcat noi la el este că a venit cu o filosofie cunsocută în România, este vorba despre această aşezare zonală foarte bine stabilită. Constituind o premieră, în sensul că terenul era foarte bine ocupat. Cert este că se poate spune că în fotbal se face aprecierea: spune-mi ce mijlocaşi ai, ca să îţi spun ce echipa eşti. 

La Craiova mijlocaşii erau în formă destul de bună. Mă refer la Screciu, Mateiu, Zlatinski, Bancu (era într-o formă bună) şi indiscutabil îi avea pe cei din faţa: Băluţă, Gustavo. Avea soluţii foarte bune, au patru atacanţi: Mitriţă, Burlacu şi ceilalţi doi: Markovic, un juc care vine după o accidentare. nu ştiu cât a fost de gravă, dar practic este un jucător căruia trebuie să îi dai posibilitatea de a juca. 

El (n.r. Mangia) a creat un sistem şi o formă de joc punând în valoare jucătorii de care dispunea, în momentul când a pierut o parte din jucători, ”Regele” nu mai poate să scoată în evidenţă echipa şi aici eu cred că este şi vina lui, pentru că trebuia să îşi dea seama, că la un antrenor contează actul de selecţie şi mai ales o echipă foarte bună un antrenor o face cu jucători foarte buni, sigur că sunt antrenori care ridică valoarea echipelor, dar până la un nivel mediu, să te duci cu o echipă medie să te baţi la primele două locuri este imposibil, nu mai are atacanţi”, a concluzionat Cornel Dinu în exclusivitate la Telekom Sport.

U Craiova are un început dezastruos de campionat. Echipa pregătită de italianul Devis Mangia nu a reuşit să marcheze în acest sezon şi ocupă ultima poziţie în clasamentul Ligii 1, cu zero puncte.

Afla mai multe despre: craiovadevis mangiacornel dinu 

viewscnt
Articole similare