Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadion de 15.000 de locuri pentru o mare echipă din Liga 1. S-a semnat contractul pentru proiectare şi studiu de fezabilitate

Stadion de 15.000 de locuri pentru o mare echipă din Liga 1. S-a semnat contractul pentru proiectare şi studiu de fezabilitategalerie foto

Superliga

Comentarii

O mare echipă din Liga 1 se va bucura de un nou stadion, care va avea o capacitate de 15.000 de locuri. Zilele trecute a fost semnat contractul de pentru proiectare şi studiu de fezabilitate.

Fotbalul românesc va avea încă o arenă modernă, care va fi de categoria UEFA 4. Noul stadion va avea 15.000 de locuri şi ar trebui să fie gata în aproximativ 2 ani. Costurile totale au fost estimate iniţial la 50 de milioane de euro, dar ele pot creşte odată cu avansarea construcţiei.

Stadion de 15.000 de locuri pentru FC Argeş, una dintre marile echipe din Liga 1. Ce detalii avem până acum

Promisiunea unui nou stadion în Piteşti s-a născut în urmă cu mai bine de un an. Vechea arenă este depăşită şi autorităţile locale au tot promis că oraşul se va bucura de un nou stadion, a cărui construcţie va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii.

Un pas important în acest plan a fost făcut zilele trecute. FC Argeş a anunţat pe site-ul oficial că s-a semnat contractul pentru proiectare şi studiu de fezabilitate, proiect care costă 375.942,30 lei fără TVA. Aceşti bani sunt asiguraţi din bugetul local.

Contractul pentru proiectare şi studiu de fezabilitate a noului stadion al lui FC Argeş a fost câştigat de o asociere de firme. Una dintre ele, Tecon S.R.L, a realizat şi studiile de fezabilitate de la stadioanele National Arena, Steaua, Rapid şi ”Ilie Oană”.

Mai departe, lucrările de construcţie vor fi finanţate din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii, care ar trebui să achite în jur de 50 de milioane de euro.

”Municipalitatea piteşteană îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraş, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcţiuni sportive complementare – stadion şi bază de antrenament pentru fotbal, dar şi bază pentru atletism de înaltă performanţă, hoteluri, dotări comerciale, sportive şi de recreere pentru publicul larg şi spaţii de parcare ce vor deservi întregul amplasament”, se arată în comunicatul oficial postat pe site-ul lui FC Argeş.

Noul stadion al lui FC Argeş va fi de categorie UEFA 4

Noul stadion ”Nicolae Dobrin” va avea 15.000 de locuri şi va fi un stadion de categoria UEFA 4. Acest lucru înseamnă că aici vor putea fi organizate şi meciuri internaţionale, inclusiv din Champions League.

Suprafaţa de joc va fi hibridă, aceeşi folosită în prezent la stadioanele Steaua, Rapid şi la National Arena. Printre altele, noua arenă din Piteşti va avea şi un sistem de iluminare a faţadei, tehnologie care a fost aplicată şi la noul stadion Steaua.

De asemenea, la stadion vor fi construite şi un muzeu al clubului, un magazin oficial, sală de forţă, săli de saună, recuperare, cabinet medical, săli de conferinţă, birouri etc.

Tribunele vor fi acoperite, dar există şi o veste proastă pentru suporterii lui FC Argeş. În proiectul iniţial, autorităţile locale au decis să menţină pista de atletism, pe care o consideră printre cele mai bune din România. De asemenea, stâlpii de nocturnă ar putea fi păstraţi.

De două ori campioană în Liga 1, FC Argeş este una dintre echipele mari din România. Este clubul care l-a dat pe legendarul Nicolae Dobrin, dar de-a lungul timpului a lansat şi alţi jucători importanţi, precum Adi Mutu, Nicolae Dică sau Dani Coman.

Afla mai multe despre: stadion fc arges 

viewscnt
Articole similare