Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ştafeta torţei olimpice va fi purtată...din maşină. Se mai ţin Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Ştafeta torţei olimpice va fi purtată...din maşină. Se mai ţin Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Jocurile olimpice

Comentarii

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo intenţionează să desfăşoare ştafeta torţei olimpice pe teritoriul Japoniei din maşină şi nu prin purtători de torţă, ca măsură de prevenţie împotriva infectării cu coronavirus, potrivit unor surse, citate de Xinhua.

Ştafeta torţei olimpice în Japonia e programată să demareze joi, în prefectura Fukushima, dar în încercarea de a împiedica răspândirea virusului, organizatorii au redus nivelul ceremoniilor, iar ştafeta se va desfăşura fără spectatori de-a lungul traseului. Ultimele detalii ale ştafetei torţei olimpice sunt încă în discuţie, dar este tot mai probabil că flacăra olimpică va fi transportată într-un recipient închis, cu maşina şi apoi expusă în fiecare zi la destinaţie.

În locurile în care ştafeta se va desfăşura normal, cu purtători de torţă şi spectatori pe străzi, reglementările guvernamentale legate de interzicerea adunărilor de persoane vor fi suspendate temporar, menţionează sursele Xinhua.

CIO şi oficialii Tokyo-2020 au insistat mult timp asupra faptului că Jocurile vor debuta la data prevăzută de 24 iulie, însă răspândirea noului coronavirus din Asia în Europa şi apoi în restul lumii au făcut să crească opoziţia faţă de respectarea datelor iniţiale ale competiţiei, în condiţiile în care sportivii se confruntă cu mari probleme în efectuarea antrenamentelor.

În România, Centrele Naţionale Sportive de Pregătire au fost închise şi sportivii s-au întors la cluburile lor sau direct acasă, la izolare. În aceste condiţii, ne punem întrebarea dacă mai are rost sau nu desfăşurarea, acum, acestor Jocuri Olimpice. Cu siguranţă, în situaţia românilor sunt şi sportivi din alte ţări.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare