Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Start în noul sezon de Formula 1! Mercedes a dominat primele antrenamente din Australia

Start în noul sezon de Formula 1! Mercedes a dominat primele antrenamente din Australia

Formula 1

Comentarii

Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii Formulei 1. Marele Circ revine în acest week-end, cu Marele Premiu al Australiei, iar antrenamentele au oferit primele impresii pentru ceea ce ne va aştepta.

Dacă mulţi sperau să vadă încheiată era Mercedes în Formula 1, primele antrenamente din Australia au demonstrat contrariul. Săgeţile argintii au dominat copios cele două sesiuni de vineri. Lewis Hamilton a fost din nou liderul plutonului, fiind cel mai rapid în ambele sesiuni. În cea de-a doua dintre ele a fost secondat de coechipierul Valtteri Bottas. Altfel, finlandezul nu s-a descurcat deloc bine în prima ieşire pe circuit. În sesiunea de dimineaţă a stabilit doar al cincilea timp.
 
Ceea ce au arătat primele antrenamente din Australia a fost faptul că Mercedes, Ferrari şi Red Bull sunt şi în acest sezon principalele candidate la titlul mondial. Ferrari s-a descurcat extrem de bine în prima sesiune, cu Vettel şi Leclerc încheind pe locurile 2 şi 3. În a doua sesiune, lucrurile nu au mai stat la fel de bine. Vettel a obţinut doar al 5-lea timp, iar Leclerc al 9-lea. De cealaltă parte, Red Bull a luat locurile 3 şi 4 în sesiunea de seară, respectiv locurile 4 şi 8 în sesiunea de dimineaţă.
 
Surpriza primei zile de pe circuitul Albert Park, din Melbourne, s-a numit Kimi Raikkonen. Finlandezul a reuşit să obţină două locuri şase la volanul noului său monopost Alfa Romeo Sauber. Un alt pilot care a făcut subiectul unei mutări spectaculoase în această vară, australianul Daniel Ricciardo, a trebuit să se mulţumească cu un loc 8 în a doua sesiune. 
 
Antrenamentele din Australia au mai făcut lumină într-o privinţă. Cea a echipelor din coada clasamentului. Din nou Williams şi McLaren par a fi în coada plutonului. Williams a ocupat ultimele două locuri în ambele sesiuni, prin Robert Kubinca şi George Russell, şi nici McLaren nu s-a descurcat prea bine, cu locurile 14 şi 18.
 
Rezultatele din prima sesiune de antrenamente
 
 
Rezultatele din a doua sesiune de antrenamente
 

Afla mai multe despre: formula 1marele premiu al australieiantrenamente 

viewscnt
Articole similare