Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Start pentru sezonul 2021 din Campionatul Naţional de Super Rally

Start pentru sezonul 2021 din Campionatul Naţional de Super Rally

Alte sporturi

Comentarii

Prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally va avea loc sâmbătă, pe străzile din Mangalia, acolo unde a debutat şi sezonul 2019. Competiţia unde promotor este Mihai Leu va avea un total de cinci runde în acest sezon. La startul primei runde şi-au anunţat prezenţa câteva nume surpriză.

Un total de 30 de piloţi vor fi sâmbătă dimineaţă la primele manşe de recunoaşteri. Lista e deschisă de campionul naţional din 2019, Costel Căşuneanu, dar şi de Dani Oţil, câştigătorul singurei etape organizate în sezonul 2020 şi totodată câştigător al etapei din 2019 de la Mangalia. Căşuneanu va concura pe Skoda Fabia R5, model dedicat raliurilor, iar Oţil pe un prototip Radical SR1. De asemenea, primul campion de super rally, Vlad Cosma, va fi la Mangalia cu un Peugeot 208 R2.

Mihai Leu, în calitate de promotor şi concurent, a lăsat celebrul Ferrari 458 Challenge şi va pilota şi el un model Radical, prototip cunoscut pentru performanţele de pe circuit. "E o premieră pentru mine, dar îmi doresc să lupt pentru primul loc, iar pe un circuit stradal e mai complicat cu Ferrari", a spus Leu, campion naţional atât la raliuri, cât şi la viteză în coastă.

Fostul campion naţional absolut de raliuri, Vali Porcişteanu, revine în acţiune cu ocazia etapei de la Mangalia, în aceeaşi situaţie aflându-se şi unul dintre cei mai experimentaţi piloţi români, Danny Ungur, acum şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Acesta din urma a ales să concureze la Mangalia pe un model Mitjet 1300, cunoscut pentru etapele internaţionale de turisme.

Favoritul local Emil Ghinea a ales să vină la start cu două maşini, un Reunalt Clio V6, dar şi un monopost Norma M20. "Voi merge pe ambele. Iniţial am zis să concurez pe Clio pentru că e mai simplu pe acest traseu, dar toată lumea vrea să vadă Norma în acţiune. Abia aştept să concurez din nou acasă", a spus Ghinea.

Vineri seară, de la ora 20:00, va avea loc o prezentare oficială a celor 28 de concurenţi, iar sâmbătă dimineaţă prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally va debuta cu manşele de recunoaşteri. Începând cu ora 12:15 va începe manşa finală pentru stabilirea câştigătorilor la open, unde vor concura primii 12 clasaţi după calificări.

Afla mai multe despre: raliucampionatul national de super rally 

viewscnt
Articole similare