Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Starurile din fotbalul german s-au pus pe învăţat pe timp de pandemie. Care sunt cei mai cunoscuţi „tocilari”

Starurile din fotbalul german s-au pus pe învăţat pe timp de pandemie. Care sunt cei mai cunoscuţi „tocilari”

Bundesliga

Comentarii

Pandemia de coronavirus a impus o pauză forţată în fotbalul german cel puţin până la 30 aprilie. Fotbaliştii îşi ocupă timpul cum pot. Unii urmăresc filme, alţii gătesc, iar o categorie importantă studiază. Asta au descoperit jurnaliştii de la ARD, care au făcut un reportaj despre zecile de fotbalişti din primele trei ligi germane care urmează diverse cursuri la distanţă, online.

Fotbaliştii profită de pauză şi se gândesc la ceea ce vor face şi după ce îşi încheie cariera. O parte îşi continuă studiile începute deja, dar foarte mulţi s-au înscris în această perioadă la diverse module de studiu, precum management sportiv, economie, istorie sau jurnalism.

Spre exemplu, Lukas Klostermann, fundaşul lui RB Leipzig, urmează un curs de economie, campionul mondial Matthias Ginter a început studiile pentru a deveni manager sportiv. La un cur similar s-a înscris şi portarul lui Bayern Munchen, Sven Ulreich.

La Universitatea de Management din Dusseldorf (IST-Hochschule für Management) sunt înscrişi în acest moment aproximativ 200 de fotbalişti la diverse cursuri, dintre care 25 sunt legitimaţi în Bundesliga. Şi Academia de Management Sportiv din Nurnberg a precizat că mai mulţi fotbalişti s-au înscris în această perioadă la cursurile online propuse odată cu debutul pandemiei.

Niklas Lomb, portarul lui Bayer Leverkusen, este unul dintre studenţii Universităţii de Management din Dusseldorf. Atacantul lui Augsburg, Alfred Finnbogason are deja o diplomă în management sportiv, dar s-a înscris în această perioadă la un curs de administrarea afacerilor. „Acesta este visul meu, de a combina fotbalul cu afacerile”, a declarat islandezul pentru ARD.

Potrivit jurnaliştilor germani care au realizat acest material, fotbalişti de la 56 de cluburi din primele trei divizii urmează diverse forme de învăţământ la distanţă în această perioadă. Echipa cu cei mai mulţi „tocilari”, este divizionara secundă Jahn Regensburg, unde 11 din cei 27 de fotbalişti studiază în această perioadă de pandemie pentru a obţine o diplomă.

Afla mai multe despre: bundesligafotbalistitocilaricoronavirus 

viewscnt
Articole similare