Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Statistică şocantă: de 9 ani, Liga Profesionistă de Fotbal n-a solicitat niciun control doping! Ce răspunde Agenţia Naţională

Statistică şocantă: de 9 ani, Liga Profesionistă de Fotbal n-a solicitat niciun control doping! Ce răspunde Agenţia Naţională

Fotbal

Comentarii

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a făcut 17 controale doping anul trecut, adică la numai 0,00017% din numărul jucătorilor legitimaţi, informează Libertatea. De vinerea trecută, fostul arbitru Cristi Balaj e noul şef al ANAD, în locul Graţielei Vâjâială.

„În 2017 şi 2018, nu s-a efectuat nici un control antidoping, aşa că nu risca nimic”, afirmă cei de la Giurgiu. LPF n-a comandat vreun control antidoping la Liga 1 în ultimii 9 ani!

Într-un răspuns pentru Libertatea, întrebată când s-a făcut ultimul control la Liga 1 solicitat de LPF, Agenţia Naţională Anti-Doping a răspuns: „Ultima solicitare a Ligii pentru efectuarea de teste asupra fotbaliştilor din prima ligă din România e din 2010. De atunci nu mai funcţionează nici un protocol de colaborare cu LPF! Acum nouă ani au fost solicitate şi efectuate 72 de testări. În 2018, s-au efectuat 17 controale doping la disciplina fotbal, toate negative. Toate au fost realizate la iniţiativa ANAD, în conformitate cu planul de testare al agenţiei”.

În 2016, România avea, conform FRF, 1.034.320 de fotbalişti, 108.620 de legitimaţi. La numărul de legitimaţi, procentul de controale e şocant: 0,00017%! Şi dacă ne-am raporta doar la numărul de jucători dintr-un sezon de Liga I (circa 420/ 14 echipe x 30 de jucători), asta ar înseamna doar 4% sportivi controlaţi.

Afla mai multe despre: dopingromanialiga 1scandalprobleme 

viewscnt
Articole similare