Experiențe împreună.
You are here:

Staţiunea de sporturi de iarnă considerată "cuibul" de coronavirus din Europa! Austria, dată în judecată pentru neglijenţă

Staţiunea de sporturi de iarnă considerată "cuibul" de coronavirus din Europa! Austria, dată în judecată pentru neglijenţă

Diverse

Comentarii

Un local celebru din staţiunea austriacă de schi Ischgl, denumită şi „Ibiza Alpilor”, e considerat un focar important al infectărilor cu coronavirus din Europa, scrie presa internaţională.

  • Până în prezent, pe tot globul sunt confirmate peste 3,3 milioane de cazuri. Peste 240.000 de persoane au murit şi aproximativ un milion de persoane s-au vindecat.

Publicaţia din Spania, AS, a susţinut că staţiunea de schi din Austria, Ischgl, este unul dintre primele focare de răspândire a SARS-CoV-2. În Ischgl, se crede că s-au infectat sute şi chiar mii de persoane în prima parte a lunii martie.

Austria, dată în judecată de 2500 de persoane pentru neglijenţă

Sursa citată susţine că 2500 de persoane din Europa au luat hotărârea de a da în judecată autorităţile din Austria, pentru neglijenţă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus: „Am luat legătura cu 2500 de victime şi le vom proteja drepturile”, a anunţat, recent, preşedintele Protecţiei Consumatorului din Austria, Peter Kolba, care e şi iniţiatorul acestui demers.

Turişti din Germania, Norvegia, Danemarca şi Islanda au luat decizia de a se alătura demersului lui Peter Kolba.

Autorităţile din Austria sunt acuzate că au întârziat închiderea hotelurilor şi a pârtiilor de schi, pentru a aplana pierderile financiare din zonă, deşi virusul făcea multe victime deja, în prima parte a lunii martie.

Semnalele de alarmă trase în luna martie în privinţa pericolului din Ischgl

Pe 5 martie, Islanda a declarat Ischgl ca fiind o zonă de risc maxim de contractare a SARS-CoV-2 şi a impus carantină obligatorie celor care sosesc din acea zonă.

Pe 7 martie, primul caz de coronavirus a fost depistat în Ischgl, mai exact în localul Kitzloch, unul dintre cele mai populare din staţiunea montane. Localul este tanzitat de mii de turişti zilnic.

Pe 10 martie, după ce 15 cazuri de infectare au fost asociate cu celebrul local din Ischgl, acesta a fost închis.

Totuşi, primele măsuri drastice au fost luate cu câteva zile mai târziu. Hotelurile, pârtiile de schi şi localurile au fost închise abia pe 15 martie.

“Lăcomia a învins responsabilitatea socială. Au dorit să aibă o ultimă săptămână de profit, înainte de a închide totul”, a notat, în urmă cu câteva zile, publicaţia vieneză "Der Standard".

Autortităţe austriece au fost acuzate de incompetenţă, după ce le-au permis turiştilor din Ischgl să tranziteze Austria înainte de plecarea spre ţările natale: „În acest mod, sute de persoane au răspândit virusul”, a susţinut şi ORF, o staţie de radio din Austria.

viewscnt
Articole similare
L-a ajutat sa iasa din inchisoare dupa 23 de ani si s-a maritat cu el. Povestea fascinanta a unei...