Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua a cerut amânarea barajului pentru Liga a 3-a Răspunsul AMFB? A cerut Federaţiei să le promoveze direct pe Rapid şi Steaua

Steaua a cerut amânarea barajului pentru Liga a 3-a Răspunsul AMFB? A cerut Federaţiei să le promoveze direct pe Rapid şi Steaua

Fotbal intern

Comentarii

CSA Steaua, prin juristul Florin Talpan, a cerut amânarea barajului din Academia Rapid şi AS Singureni, pe motiv că la Comisia de Apel există un caz deschis împotriva giuleştenilor. Pe de altă parte, AMFB încearcă să promoveze direct atât pe Academia Rapid, cât şi pe CSA Steaua

Disputa dintre CSA Steaua şi Academia Rapid continuă. Potrivit ProSport, Florin Talpan a trimis către FRF o notificare prin care este somată să amâne meciul de baraj dintre Academia Rapid şi AS Singureni. Asta deoarece la Comisia de Apel a AMFB există un caz deschis împotriva giuleştenilor. Este vorba despre recursul la decizia pe care Comisia de Disciplină AMFB a dat-o în cazul plângerii depuse de Florin Talpan. Juristul CSA Steaua a contestat dreptul de joc a fotbaliştilor Ionuţ Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada şi Petre Goge, dar Comisia de Disciplină a respins plângerea.

Florin Talpan a făcut recurs la Comisia de Apel şi cazul se va judeca joi, 14 iunie, de la 18:00, la Comisia de Apel AMFB. Până la un verdict definitiv în acest caz, Florin Talpan a notificat FRF să amâna barajul dintre Academia Rapid şi AS Singureni şi ameninţă cu o plângere pentru încălcarea Codului Civil:

”Din informaţiile pe care le deţinem în acest moment, Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti a aprobat într-un Comitet Executiv invalid juridic, conform Extrasului din Registrul Special al Judecătoriei Sectorului, tranformarea AS Academia Rapid Asociaţie fără personalitate juridică în SC FC R SA, lucru total interzis conform prevederilor Codului Civi.

În aceste condiţii, vă aducem la cunoştinţă că în afară de Regulamentul Sportiv care nu permite omologarea rezultatului unui joc atât timp cât NU există o decizie definitivă a comisiilor sportive SE ÎNCALCĂ ÎN MOD GRAV prevederile legale din Codul Civil, motiv pentru care Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” se va adresa autorităţilor competente ale Statului Român, fiind vorba dincolo de orice dubiu de un abuz şi de nerespectarea legii, cu consecinţe deosebit de grave.



NOTIFICĂm Federaţia Română de Fotbal deoarece aceasta este organizatoarea jocuilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.
Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti este membru afiliat al Federaţiei Române de Fotbal Bucureşti şi este obligată prin propriu Statut, precum şi prin Actul de înfiinţare să respecte întocmai Statutul şi Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal şi legile în vigoare.

NOTIFICĂ Federaţia Română de Fotbal că, în cazul în care veţi programa jocul de baraj la care să participe AS Academia Rapid, veţi încălca în mod abuziv prevederile statutare, regulamentare şi legale şi vom fi obligaţi să ne adresăm instituţiilor aabilitate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple”,
este o parte din notificarea trimisă de Florin Talpan către FRF, potrivit ProSport.ro.

Pe de altă parte, Gazeta Sporturilor scrie că AMFB încearcă să rezolve pe altă cale acest conflict. Pe adresa FRF a trimis o cerere prin care solicită ca atât Academia Rapid, cât şi CSA Steaua să fie primite direct în Liga a 3-a.

”Da, e adevărat că domnul Talpan a făcut hârtie către FRF pentru a se reprograma meciurile de baraj. Oricum, noi ne dorim să promoveze direct în Liga a 3-a atât CSA Steaua, cât şi Academia Rapid. Chiar am comunicat către FRF că vrem ca ambele să joace în Liga a 3-a. Să fim serioşi, fotbalul este pentru spectatori”, a declarat o sursă pentru GSP.

Afla mai multe despre: csa steauaacademia rapidamfbflorin talpan 

viewscnt
Articole similare