Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua FCSB-ului a apus! "Lanterna roşie" din Liga 1 a fost eliminată de Vitoria Guimaraes şi ratează grupele Europa League

Steaua FCSB-ului a apus! "Lanterna roşie" din Liga 1 a fost eliminată de Vitoria Guimaraes şi ratează grupele Europa League

FCSB

Comentarii

Vitoria Guimaraes a învins, în manşa retur, FCSB, cu scorul de 1-0 şi s-a calificat în grupele Europa League.

FCSB a fost învinsă de Guimaraes în returul din Portugalia şi a ratat calificarea în grupele Europa League. Lusitanii s-au impus cu 1-0, dar au avut ocazii cât pentru alte zece reuşite. Vicecampioana României s-a remarcat în prima parte doar cu un şut slab pe poartă şi a scăpat fără gol primit în primele 45 de minute. 
Golul portughezilor a venit în urma unei lovituri de la 11 metri. Bălgrădean a nimerit colţul, dar nu a avut nicio şansă.
Imediat a urmat ocazia lui Panţîru, după care FCSB a avut din nou noroc uluitor. Planic a intervenit salvator, după care Guimaraes a arătat din nou că nu este în stare să dea gol din acţiune.
Irealul a continuat până la final. FCSB a mai scăpat încă o dată şi putea da lovitura pe final, dar Iulian Cristea a irosit o şansă ideală, iar FCSB a încheiat play-off-ul fără gol marcat. 

Vitoria Guimaraes - FCSB 1-0
A marcat: Tapsoba 53'

ECHIPELE DE START 

Guimaraes: Douglas - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Poha, Al Musrati, Pepe (Joao Teixeira) - Rochinha, Duarte da Silva (Rafa), Davidson (Andre Pereira)
Rezerve: Miguel Silva, Venancio, Lucas Soares, Almeida
Antrenor: Ivo Vieira 

FCSB: Bălgrădean - Creţu (M. Roman), I. Cristea, Planic, Soiledis (Moutinho) - Popescu, Pintilii (Gnohere), Panţiru - Fl. Coman, F. Tănase, Vînă
Rezerve: T. Niga, Oaidă, Marc, Ad. Popa
Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă 

S-a terminat meciul. 

Min. 90+3: Ocazie FCSB! Cristea, găsit singur în careu, a lovit cu capul fix în direcţia portarului. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin trei minute. 

Min. 90: Vitoria Guimaraes se joacă cu ocaziile. Teixeira a trimis cu capul în bară. 

Min. 72: Ultima schimbare la FCSB. A ieşit Soiledis, a intrat Moutinho. 

Min. 61: Încă o ocazie! Portughezii scapă singur cu Bălgrădean, portarul este depăşit, o pasă în careu îl găseşte pe Al Musrati, dar exteriorul său se duce pe lângă. 

Min. 60: Ocazie Guimaraes! Portughezii au pornit pe contraatac, dar şuturile lor tot nu prin cadru porţii. 

Min. 58: Ocazie Guimaraes! Lusitanii atacă în continuare. Davidson a fost la un pas să majoreze diferenţa, dar şutul său s-a dus puţin pe lângă bară. 

Min. 53: GOL Guimaraes! Fundaşul central, Tapsoba, transformă lovitura de pedeapsă. 

Min. 51: Penalty Guimaraes după un fault al lui Mihai Roman. 

Min. 46: FCSB a făcut a doua schimbare la pauză. A ieşit Pintilii, a intrat Gnohere. 

S-a terminat prima repriză. 

Min. 45: Ratare uimitoare Guimaraes! Duarte loveşte bara cu o lovitură de cap, iar, cu poarta goală, Poha trimite peste. 

Min. 35: Ocazie uriaşă Guimaraes! "Roş-albaştrii" sunt la pământ. Rocinha a şutat puternic spre poartă, dar Bălgrădean a respins în corner. 

Min. 26: Ocazie Guimaraes! Portughezii au fost, din nou, aproape de gol. Şuturile lor s-au oprit ori în Bălgrădean, ori s-au dus peste poartă. 

Min. 17: Davidson l-a fentat uşor pe Creţu în careu, dar şutul său cu stângul trece mult peste. 

Min. 14: Deja avertizat cu cartonaş galben de arbitru, Valentin Creţu comite un nou fault şi la următorul, cel mai probabil, va fi eliminat. 

Min. 2: Ocazie Vitoria! Poha a fost la un pas să deschidă scorul, dar Bălgrădean a fost la post. 


În tur, vicecampioana en titre a Ligii 1 a remizat, la Giurgiu, scor 0-0, în compania formaţiei portugheze, astfel că orice gol înscris de FCSB la Guimaraes va însemna cât două.

La finalul meciului tur, Gigi Becali, a şocat lumea fotbalului, declaraţiile finanţatorului de la FCSB făcând înconjurul presei internaţionale. Becali e convins că echipa sa nu are cum să scape calificarea în grupele competiţiei. În caz contrar, patronul vicecampioanei a afirmat că "îmi tai capul, mă spânzur!".

"O să-i batem acolo cu doi sau trei la zero. Nu e o echipă care ne poate marca gol. E prea înceată, prea lentă, nu au nici valori, nici tehnică, nimic. Nu e o echipă care ne poate învinge, nu are cum!

Poate sunt eu prea prost, dar nu pot să nu spun ce vă! Ăştia nu au cum să ne dea gol! Jucăm trei zile şi nu o să ne dea gol! Dacaăastia ne dau gol, îmi tai capul, ma spânzur! Suntem trei clase peste ei, la tehnică, la viteză, la forţă! La noi s-a văzut că echipa nu e pregatită fizic, dar o să fie altceva", a spus Becali.

Antrenorul formaţiei Vitoria Guimaraes, Ivo Vieira, a comentat declaraţia arogantă făcută de Gigi Becali.

"Ştim ce valoare avem şi nu ne pasă de declaraţiile altora! Fiecare e liber să-şi exprime opiniile, trebuie să respectăm libertatea de exprimare! Noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut", a spus Ivo Vieira, citat de Ojogo.

Vitoria Guimaraes - FCSB. Portughezii, favoriţi la casele de pariuri

Deşi patronul FCSB-ului a afirmat răspicat că echipa sa nu are cum să rateze accederea în grupele UEFA Europa League, Vitoria Guimaraes rămâne favorită la calificare. Cel puţin, asta spun casele de pariuri, care le oferă portughezilor o cotă de 1.40 la calificare, în timp ce FCSB are o cotă de 2.75.

FCSB nu a fost favorită nici în prima manşă, cu toate că a jucat pe teren propriu. Totuşi, echipa finanţată de Gigi Becali a dominat-o pe Vitoria Guimaraes la mai toate capitolele, dar nu a reuşit să se impună.

Vitoria Guimaraes - FCSB. Cele două echipe, rezultate slabe pe plan intern

Între timp, cele două echipe au evoluat în campionat, însă au înregistrat rezultate dezamăgitoare. FCSB a fost spulberată la Mediaş, scor 4-0, în etapa a şaptea a Ligii 1, în timp ce Vitoria Guimaraes a remizat acasă în faţa nou-promovatei Famalicao, scor 1-1.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare