Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua, în linie dreaptă către promovarea în Liga a III-a. FRF a aprobat protocolul medical pentru reluarea meciurilor. Echipele nu mai sunt obligate să stea în cantonament

Steaua, în linie dreaptă către promovarea în Liga a III-a. FRF a aprobat protocolul medical pentru reluarea meciurilor. Echipele nu mai sunt obligate să stea în cantonament

Fotbal intern

Comentarii

Comitetul de Urgenţă FRF a decis aprobarea protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator şi modificarea documentului care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 şi Cupa României în contextul pandemiei COVID-19, ţinând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii.

Decizia Comitetului de Urgenţă FRF a fost luată având în vedere Ordinul din data de 7 iulie 2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 604 din 09 iulie 2020, emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii.

"Testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical şi de suport) se va face înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit (sau cu toată echipa), dar nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, şi cu 3 zile înainte de primul meci. În situaţia în care competiţia se va întinde pe o perioadă mai lungă, testările acestora se vor repeta la fiecare 14 zile" , se arată în “Protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator”.

Obiectivul acestui protocol îl reprezintă asigurarea sănătăţii persoanelor implicate precum şi reducerea la minim a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru:

  • Jucătorii şi familiile lor
  • Staff tehnic, medical şi familiile lor;
  • Staff suport şi administrativ şi familiile lor

Tot marţi, a fost aprobată şi modificarea “Protocolului medical pentru desfăşurarea competiţiilor”, conform ultimelor reglementări ale autorităţilor.

Steaua, în cursă pentru Liga a III-a

La începutul acestei luni, Steaua Bucureşti a aflat calendarul şi regulamentul de organizare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenţei Ligii a III-a în sezonul 2020/2021.

FRF a stabilit componenţa celor 14 mini-grupe, ultimul pas înainte de Liga a III-a. Totuşi, pentru a ajunge în acel punct, Steaua Bucureşti e nevoită să câştige play-off-ul din Liga a IV-a Bucureşti.

Regiunea 6:

Grupa A: Prahova, Călăraşi, Ilfov
Grupa B: Ialomiţa, Bucureşti, Giurgiu

În barajul pentru promovarea în Liga 3, ultima provocare pentru "militari", Steaua ar putea întâlni AS FC Bărăganul Ciulniţa (Ialomiţa) şi AFC Victoria Adunaţii Copăceni/CS Argeşul 2009 Mihăileşti (Giurgiu - Seria Sud, respectiv Giurgiu - Seria Nord). 

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare