Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua, pas important în dezvoltarea clubului. Iulian Miu a reuşit să aducă un punctaj uriaş în topul celor mai tari academii din România

Steaua, pas important în dezvoltarea clubului. Iulian Miu a reuşit să aducă un punctaj uriaş în topul celor mai tari academii din România

Steaua

Comentarii

Steaua a reuşit un pas important în dezvoltarea clubului după ce a reuşit o ascensiune fenomenală în clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România. Un merit important îl are Iuliuan Miu, cel care a fost delegat de club să lucreze la dosarul de clasificare.

Steaua a făcut un salt uriaş în clasamentul academiilor de fotbal din România. Potrivit Asociaţiei Steliştilor 1947, clubul din Ghencea a reuşit să acumuleze 79,84 de puncte şi a urcat astfel până pe locul 11 în clasamentul celor mai tari academii din România.

Cel care a lucrat la dosarul pentru clasificarea academiilor a fost Iulian Miu, care a tras tare să obţină un punctaj cât mai bun la toate cele 7 categorii.

Steaua, pas uriaş în dezvoltarea clubului. A construit una dintre cele mai tari academii din România

Încă de când evolua în Liga 4, Steaua a anunţat în mai multe rânduri că vrea să construiască una dintre cele mai tari academii din România şi chiar din această parte a Europei. În 2020, punctajul obţinut în clasificarea făcută de FRF a fost însă dezamăgitor, doar 17,5 puncte, printre cele mai slabe din România.

În 2020, pentru dosarul de clasificare a academiilor a fost delegat Iulian Miu, cel care a primit mână liberă de la George Ogăraru, managerul secţiei de fotbal. Mai bine de jumătate de an, Iulian Miu şi George Ogăraru au încercat să construiască un dosar care să permite o clasare în primele 24 de academii, lucru care i-ar fi permis clubului să înscrie echipele de juniori în Liga Elitelor

Rezultatul a fost însă peste aşteptări. Potrivit AS47, graţie dosarului la care a lucrat Iulian Miu, Steaua are acum una dintre cele mai puternice academii din Românie. Concret, academia Stelei a acumulat 79,84 de puncte, ceea ce i-ar asigura locul 11 în clasamentul făcut de FRF.

Acest lucru înseamnă că Steaua va avea dreptul să-şi trimită din sezonul următor echipele de junior în Liga Elitelor. Însă cei de la Steaua nu vor să se oprească aici. Iulian Miu şi-a stabilit ca obiectiv intrarea în primele 10 cele mai tari academii din ţară şi îşi propune să urce de la an la an.

Vestea bună pentru suporterii Stelei este că echipa ar putea în 2-3 să înceapă să se bazeze tot mai mult pe jucători crescuţi în propria pepinieră. De altfel, acesta este unul dintre obiectivele stabilite de cuplul Ogăraru - Miu.

Iulian Miu s-a ocupat şi de licenţa Stelei pentru Liga 2, care a fost luată fără probleme.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare