Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua Roşie - CFR Cluj 4-0. Campioana României, îngenuncheată la Belgrad

Steaua Roşie - CFR Cluj 4-0. Campioana României, îngenuncheată la Belgrad

UEFA Europa League

Comentarii

Steaua Roşie Belgrad i-a dat cu terenul în cap lui CFR Cluj, impunându-se cu scorul de 4-0 în turul play-off-ului Europa League.

Steaua Roşie - CFR Cluj 4-0 (Pavkov 5, Katai 38, Ben 68, Ivanic 77)

Echipele de start:

  • Steaua Roşie: Borjan - Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic - Kanga, Sanogo, Ivanic - Ben Nabouhane, Katai - Pavkov
  • CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez - Deac, Petrila, Omrani -  Debeljuh

Min 90. S-a încheiat partida.

Min 86. Bară CFR! Itu îi întoarce mingea lui Alibec, în careu, iar acesta trimite o torpilă, care zguduie transversala lui Borjan.

Min 77. Gooool Steaua Roşie!! Un corner îl găseşte pe Ivanic, care punctează cu o lovitură de cap.

Min 68. Gooool Steaua Roşie! Deac este cel care greşeşte de această dată, oferindu-le mingea cadou sârbilor. Aceaştia pleacă pe contraatac, iar Ben Nabouhane primeşte mingea în careu, singur, şi el execută pe Arlauskis.

Min 60. O eroare catastrofală a lui Cestor le oferă mingea sârbilor, care ajunge în careu, dar pavkov trimite slab, cu stângul, pe lângă poartă.

Min 51. O centrare perfectă îl găseşte pe Cestor în careu, dar lovitura sa de cap, din doar câţiva metri, trece pe lângă poartă.

Min 50. Deac execută o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri direct spre poartă, însă şutul său trece peste poarta lui Borjan.

Min 46. A început partea secundă.

Min 45. S-a încheiat prima repriză.

Min 38. Gooool Steaua Roşie! Sârbii pleacă pe contraatac, iar o centrare îl găseşte pe Pavkov în careu. Acesta îi aşează mingea cu pieptul lui Katai, care înscrie cu uşurinţă.

Min 22. Denis Ciobotariu este găsit de o centrare în careu, din lovitură liberă, dar încercarea sa nu prinde spaţiul porţii.

Min 15. Prima ocazie a CFR-ului vine după un sfert de oră. Petrila intră în careu, dar şutează dintr-un unghi închis, direct în braţele portarului.

Min 5. Goooool Steaua Roşie! Sârbii deschid scorul Rapid, în urma unor greşeli defensive ale campioanei României. Un jucător al echipei din Belgrad pătrunde în careu, şutează, dar Arlauskis se opune. Mingea sare însă la Pavkov, care trimite cu capul în poarta goală.

Min 1. A început partida.


"Căzute" din preliminariile Ligii Campionilor, Steaua Roşie şi CFR Cluj dau piept într-o dublă de foc pentru campioana României. Sârbii au participat în ultimii doi ani în grupele UCL, dar în acest sezon au fost "deraiaţi" de pe ruta către "masa bogaţilor" de Sheriff Tiraspol. În ceea ce o priveşte, CFR Cluj a fost trimisă în play-off-ul Europa League de Young Boys Berna, după o victorie a elveţienilor cu 4-2 la general.

CFR Cluj a participat în grupele Europa League în ultimii doi ani, cu Dan Petrescu şi Edi Iordănescu pe bancă, dar acum are o misiune dificlă la Belgrad. În trecut, campioana României a beneficiat de adversari mai facili în play-off-ul Europa League, ultimul fiind KuPS Koupio din Finlanda.

Steaua Roşie pleacă mare favorită la casele de pariuri. Bookmakerii îi oferă o cotă de 1.75 Stelei Roşii, în timp ce victoria CFR-ului e cotată cu 5.00, iar egalul cu 3.60. Returul va avea loc la 26 august. Echipa care se impune în această dublă manşă va evolua în grupele Ligii Europa, învinsa, în grupele Conference League.

Ce a spus Marius Şumudică înaintea meciului

"E clar că temperatura este un adversar, atât pentru noi, cât şi pentru ei. Eu când m-am dat astăzi jos din avion, am crezut că am aterizat la Dubai. E foarte, foarte cald, e apăsător, aşa, plus stadionul ăsta, cu fanii care emană căldură. Dacă acum, la autocar arăta 37 de grade, la nivelul solului cred că sunt 45-50. Dar aste este, ne pregătim ghetele, ne lăsem maioul la hotel şi intrăm la treabă. (n.r. - dacă va juca ofensiv sau defensiv)

Este un război format din două bătălii, e clar că mâine e prima bătălie. Dacă pierzi toţi soldaţii, a doua bătălie cu cine o mai câştigi? E clar că-mi doresc un rezultat care să-mi dea speranţe la calificare în cea de-a doua partidă. Niciodată nu am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv, fiindcă dacă aş face lucrul ăsta aş juca cu 11 fundaş sau cu 11 atacanţi. O echipă este formată atât din apărători, cât şi din atacanţi.

Steaua Roşie este un club puternic, un club care a câştigat Champions League, un club care în ultimii doi ani a fost în Champions League. E clar că suporterii nu sunt fericiţi cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Mai departe, pe cine este presiune? La fiecare antrenor, nu contează trecutul, nu contează viitorul, contează prezentul. Mâine este prezentul, îl trăim, asta va trebui să facem mâine, să ne luptăm pentru un rezultat favorabil, care să ne dea speranţe pentru a doua manşă. (n.r. - ce îşi doreşte, banii mai mulţi din Conference League sau vizibilitatea mai bună din Europa League).

E clar că mi-aş dori să mă calific în Europa League, dar noi deja suntem calificaţi în Conference League, în care este o reţetă financiară mai de succes sau mai abordabilă pentru viitor. Tocmai de aceea vreau să iau presiuena de pe umerii jucătorilor mei, am încredere în grupul pe care-l conduc, am deja două luni la această echipă. Am pierdut două meciuri, unul care ne-a calificat şi cel de la Berna, suntem liderul campionatului, ce-şi doreşte mai mult un atrenor decât să aibă 5 din 5 şi să joace mâine cu un stadion plin? Ce să-mi doresc mai mult de atât? Să am nişte băieţi adorabili care muncesc zi de zi...", a declarat Şumudică.

Echipele probabile:

Steaua Roşie: Borjan - Gajic, Dragovic, Babic, Rodic - Stankovic, Sanogo, Kanga - El Fardou, Diony, Katai
CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna - Susic, Sigurjonsson, Fofana, Rodriguez, Camora - Omrani, Debeljuh

Afla mai multe despre: cfr clujsteaua rosielive texteuropa leagueplayoff 

viewscnt
Articole similare