Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ştefan Birtalan, poveşti de necrezut din cariera sa: "Am fost în America o lună, fără niciun ban în buzunar"

Ştefan Birtalan, poveşti de necrezut din cariera sa: "Am fost în America o lună, fără niciun ban în buzunar"

Handbal

Comentarii

Legendarul handbalist Ştefan Birtalan, cel mai bun jucător din lume în anii '70, a rememorat mai multe întâmplări cariera sa, poveşti care par greu de crezut în ziua de astăzi.

Ajuns la 71 de ani, Ştefan Birtalan a fost invitat, miercuri, la Look Sport LIVE, emisiune în care a mărturisit că nu s-a putut bucura pe deplin de privilegiile pe care i le-a oferit strălucita sa carieră.

"O chestiune pe care lumea nu o ştie şi e păcat. Am fost în America. O lună de zile. Mă credeţi că nu am avut un ban în buzunar? Astăzi dacă spui la cineva, nu crede aşa ceva. Eram dublu campion mondial, cu toţi colegii mei. Federaţia americană trebuia să ne dea diurna aia de patru-cinci dolari, care era. Patru era. Şi noi am ţinut: <<câte zile stăm? 30 de zile ori patru, luăm nişte bani. 100 şi ceva de dolari>>. Nu ne-au dat, pentru că ei nici nu ştiau ce e aia diurnă. Şi atunci nu ne-au dat. Şi n-am avut. Dacă te prindea cumva din greşeală că ai cumva 100 de dolari în buzunar - şi noi eram ofiţeri toţi - era mare bai. Deci, nu se putea", a rememorat Ştefan Birtalan, la Look Sport LIVE.

"Ce am văzut la Paris? Hotelul, sala şi drumul până acolo şi înapoi"

Apoi, fostul campion mondial a continuat: "Sunt lucruri inedite despre care astăzi s-ar zice că <<uite, domne, ăsta cam vorbeşte din poveşti>>. Nu. Sunt lucruri extrem de adevărate. Au fost deplasări în care lumea ne invidia că mergem. <<Ai fost la Paris? Cât ai stat? Trei zile. Ce ai văzut? Ce am văzut? Îţi spun eu ce am văzut: hotelul, sala şi drumul până acolo şi înapoi că nu am avut timp de alte lucruri, pentru că ne concentream, într-adevăr, pentru competiţii", a mai spus Ştefan Birtalan.

 

Afla mai multe despre: ştefan birtalan 

viewscnt
Articole similare