Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Stejarii", gata de barajul pentru menţinerea în Rugby Europe Championship 2019! Lotul pentru confruntarea cu Portugalia

"Stejarii", gata de barajul pentru menţinerea în Rugby Europe Championship 2019! Lotul pentru confruntarea cu Portugalia

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby a României va disputa pe 10 noiembrie 2018 un meci de baraj pentru menţinerea în Rugby Europe Championship 2019, în care va întâlni Portugalia.

Partida va avea loc la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14:00 şi va fi transmisă în direct pe Telekom Sport 2.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic, format din Thomas Lièvremont, Danie de Villiers şi Dănuţ Dumbravă, a stabilit un lot de 34 de jucători, 19 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi.

Din aceştia, 7 evoluează în Franţa, unul în Anglia, 7 sunt de la CSA Steaua, 8 de la CSM Bucuresti, 7 de la Timişoara Saracens, 3 de la Baia Mare şi unul de la Clubul Sportiv Şcolar 2 Baia Mare.  



În acest lot, nouă jucători se afla înaintea debutului pentru Stejari:  Alexandru Savin, Marius Iftimiciuc, Damian Stratila, Daniel Plai, Tudor Boldor, Alexandru Bucur, Ionel Melinte, Zaharia Vladut si Paul Popoaia. Cel mai tanar jucator convocat este Paul Popoaia, 18 ani si 5 luni, legitimat la Clubul Sportiv Scolar 2 Baia Mare. Stejarii se afla in cantonament la Baia Mare, de duminica, 4 noiembrie.

“Obiectivul pe care il avem este evident, acela de a castiga acest meci cu Portugalia. Toata lumea cunoaste cat de importanta este aceasta partida si nimeni nu-si poate imagina Romania in a treia divizie valorica a rugbyului european pentru ca locul echipei nu este acolo, ci trebuie ca pe viitor sa privim inspre mai sus. In ceea ce priveste jocul, cel putin pentru acest meci cu Portugalia, nu vom schimba totul, insa cel mai important va fi sa punem accent pe punctele forte ale jucatorilor romani cu o determinare mult mai mare. Ne bucuram ca avem un moral pozitiv, victoria cu Kenya este importanta pentru ca a adus multa incredere echipei, iar noua, antrenorilor ne-a posibilitatea de a-i vedea in teren pe toti jucatorii.", a declarat Thomas Lièvremont, antrenorul principal al Romaniei.

Lotul Romaniei pentru meciul cu Portugalia:

Pilieri: Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), Alexandru Gordaş (CSM Bucuresti),  Constantin Pristaviţă (CSM Stiinta Baia Mare), Ionel Badiu (Romains), Alexandru Savin (CSM Bucuresti)

Taloneuri: Eugen Căpăţână (Timisoara Saracens), Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), Florin Bărdaşu (CSM Bucuresti)

Linia a II-a: Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan),  Adrian Moţoc (Agen), Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens)

Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Andre GORIN/Andrei Gorcioaia (RC Massy), Damian Strătilă (CSA Steaua), Valentin Ursache (Oyonnax), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), Adrian Ion (CSM Bucuresti)

Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)

Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)
Aripi: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens)

Centri: Fonovai Tangimana (CSM Bucuresti), Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Vlăduţ Popa (Timisoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare);

Fundasi: Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Ionel Melinte (CSA Steaua)

In urma deciziei World Rugby de a descalifica Romania de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucator neeligibil in partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, Romania trebuie sa joace barajul cu Portugalia, care a castigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea esalon valoric, invingatoarea urmand sa evolueze in editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.
 

Afla mai multe despre: romaniaportugaliabaraj 

viewscnt
Articole similare