Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stejarii, gata de debutul în Rugby Europe Championship 2019! Macovei: "Meciurile cu Georgia sunt întotdeauna un derby!"

Stejarii, gata de debutul în Rugby Europe Championship 2019! Macovei: "Meciurile cu Georgia sunt întotdeauna un derby!"galerie foto

Rugby

Comentarii

Nationala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 9 februarie, în debutul editiei 2019 a Rugby Europe Championship, Georgia. Partida va avea loc pe Cluj Arena, de la ora 14:00, în direct pe Telekom Sport 1.

La conferinţa de presă ce a prefaţat întâlnirea România- Georgia au participat Milton Haig, antrenorul echipei Georgiei şi vicecăpitanul echipei, Giorgi Nemsadze, antrenorul principal interimar al României, Marius Tincu şi căpitanul Stejarilor, Mihai Macovei.



Iata ce au declarat cei prezenti:



Mihai Macovei, căpitan România: "Vreau sa le multumesc Stejarilor ca au raspuns pozitiv la convocare, este important ca suntem impreuna, ca ne dorim aceleasi lucruri si ca vom avea cea mai buna componenta disponibila. As vrea sa ii multumesc in mod special lui Andrei Urscahe pentru ca acesta este ultimul meci al sau pentru nationala, ii sunt recunoscator pentru tot ceea ce a facut in si pentru rugbyul romanesc. E ciudat ca jucam primul meci cu Georgia, suntem obisnuiti ca aceasta sa fie ultima intalnire din campanie, insa partidele cu georgienii sunt intotdeauna un derby, nu au fost niciodata meciuri usoare. Au venit cu cea mai buna versiune a echipei, cu exceptia celor accidentati, deci ne asteptam la o confruntare dura. Maine stim ca ne asteapta o partida grea, insa ne propunem sa o castigam, am venit cu gandul sa batem si sa avem un nou inceput in rugbyul romanesc. 2018 pentru noi si pentru rugbyul romanesc a fost un an negru, asta a fost din pacate, insa a inceput 2019, il vrem pozitiv, incepem sa reconstruim pentru generatiile care vin din spate."

Giorgi Nemsadze, căpitan Georgia: "Este un meci important si foarte diferit - un nou oras, o prima data in care intalnim Romania in prima etapa si nu in ultima. Ca atare, avand in vedere contextul deosebit, asteptam cu si mai multa nerabdare ziua de maine."

Marius Tincu, antrenor principal interimar România: "E un meci foarte important, baietii nu au mai jucat de anul trecut, este un inceput in forta, meciul este unul util, infruntam un adversar puternic. Este un nou inceput pentru unii Stejari, pentru altii, cei experiemntati, este ocazia ca in jurul lor sa se reconstruiasca. Sper ca toti baietii sa trebuie sa lupte maine pentru victorie. Va fi debutul meu ca antrenor principal, sunt emotionat, e totusi o postura noua, am fost 6 ani cu echipa insa nu am trecut prin toate etapele ca acum. Cand faci prima selectie, momentul e memorabil. Vrem sa facem treaba buna impreuna, noi ca natiune avem tot ce ne trebuie ca sa fim printre primii, insa trebuie sa demonstram ca putem, nu sa asteptam ajutor exterior. Stejarii sunt singurii care pot face lucruile sa se intample. Lucrurile in viata trebuie valorificate, am trait aici, in Cluj, am prieteni aici, am si jucat aici, pentru mine toate acestea au fost de bun augur. Faptul ca nu am fost langa ei in ultimii 2ani m-a afectat, am fost mereu cu gandul alaturi de ei. Rugbyul romanesc este acelasi, este valoros, baietii la asta trebuie sa se raporteze."

Milton Haig, antrenor Georgia: "Ne bucuram sa fim din nou in Romania, mai ales ca avem ocazia sa vizitam un oras nou. Este un meci special, primul din 2019, cu un adversar pe care de obicei il intalneam in ultima etapa. Sa infrunti Romania este mereu o provocare, de aceasta data nu pastram ce este mai bun pentru final, ci incepem cu asta. Va fi interesant sa vedem fiecare jucator evoluand, acest meci este practic un criteriu de selectie pentru viitoarea Cupa Mondiala. Va fi un meci greu, care va conta la nivel individual si colectiv. Stim cu totii Romania trebuia sa fie la Cupa Mondiala si ca ar fi fost daca nu ar fi fost problema aceea non-sportiva. Aceasta trebuie sa fie o sursa de extramotivare pentru ei, trebuie sa demonstreze ca locul lor este la Cupa Mondiala, indiferent de ce se intampla."

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rugbyromaniageorgia 

viewscnt
Articole similare