Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Stejarii” şi-au făcut curaj la podgorie, înaintea ”uraganului” Africa de Sud

”Stejarii” şi-au făcut curaj la podgorie, înaintea ”uraganului” Africa de Sud

Rugby

Comentarii

În prima lor zi liberă de când se află în Franţa, Stejarii au vizitat una dintre podgoriile de tradiţie, Château de la Rivière Fronsac, aflată la 25 de kilometri de Bordeaux, locul unde este cantonată echipa naţională în perioada Cupei Mondiale de Rugby, o podgorie aflată pe malul drept al estuarului Gironde.

  • Cupa Mondială de rugby din Franţa se poate vedea integral pe programele Orange Sport.

”Stejarii”, puţină relaxare înaintea taifunului sud-african

Rugbyştii români au vizitat atât castelul, ce datează din secolul al XIV-lea, construit de Gaston de l'Isle pe ruinele unui zid de apărare de pe vremea lui Carol cel Mare, un loc istoric care cuprinde aproape 100 de hectare, dintre care 65 de hectare de viţă de vie, cât şi podgoriile şi pivniţele subterane. De dimensiuni gigantice, săpate în stâncă de calcar, întinzându-se pe 8 hectare (25 km), aceste pivniţe adăpostesc nu mai puţin de 700.000 de sticle cu vinuri roşii, albe şi roze.

Stejarii au aflat întregul proces al producerii vinului şi au fost invitaţi să participe şi la o degustare de must. Château de la Rivière a fost premiat în 2017 de concursul „Best Of Wine Tourism” la categoria „Arhitecture & Landscapes” şi a primit un premiu în 2018 la categoria „Artă şi Cultură”.

Născut la Panciu, regiune viticolă importantă în România, Podgoria Panciu fiind şi ce mai mare din judeţul Vrancea, peste 8000 de hectare, Alexandru Savin a vorbit despre vizită, dar şi despre marele meci care urmează, cu Africa de Sud:

A fost o experienţă frumoasă, ne bucurăm, am învăţat lucruri noi, am degustat vinuri de calitate şi ne-am bucurat de această zi. A fost o relaxare plăcută după rugby, de mâine ne întoarcem din nou pe teren. Meciul cu Irlanda a fost dificil, cu toţii ne-am dăruit pe teren, este o echipă valoroasă, este numărul unu mondial, care se bate la titlul mondial.

Urmează Africa de Sud, un meci mai greu, sunt echipa campioană, sunt mult mai fizici, mai masivi, vor juca mult mai agresiv, avem câteva zile să pregătim meciul acesta, să vedem ce a fost bine şi ce nu la cel cu Irlanda şi să încercăm să arătăm o faţă bună a României şi a rugbyului românesc.”

În prima partidă la Cupa Mondială, România a fost învinsă fără drept de apel de Irlanda, cea mai bună echipă a lumii, scor 8-28.

Următorul meci al României la Cupa Mondială va fi duminică, 17 septembrie, ora 16:00, cu campioana mondială en-titre, Africa de Sud.

  • Partida este transmisă în direct de Orange Sport 3.

A fost o partidă foarte dificilă, ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu cu numărul unu mondial, Irlanda, trebuie să vedem ce avem de îmbunătăţit şi să subliniem şi lucrurile pozitive pentru că au fost câteva, am reuşit să stăm în meci 25, 30 de minute, după aceea valoarea adversarului şi-a spus cuvântul, apoi bineînţeles şi problemele noastre au ieşit în evidenţă, probleme pe care vor încerca să le corectăm pentru următorul meci.

Jucătorii trebuie să se recupereze după efortul depus, astăzi a fost o zi liberă, trebuie să participăm şi la alte activităţi din afara rugbyului pentru că este o perioadă lungă în care am stat în cantonamente şi mai stăm încă patru săptămâni iar jucătorii trebuie să se simtă bine şi mental", a declarat Eugen Apjok, antrenorul României

 

Afla mai multe despre: cupa mondialaromaniaafrica de sud 

viewscnt
Articole similare