Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Stejarii” vor da totul pentru punctul bonus ofensiv în meciul de mâine contra Rusiei. Partida se va vedea în exclusivitate la Telekom Sport

”Stejarii” vor da totul pentru punctul bonus ofensiv în meciul de mâine contra Rusiei. Partida se va vedea în exclusivitate la Telekom Sportgalerie foto

Rugby

Comentarii

Naţională de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, urmând să întâlnească sâmbătă, 3 martie 2018, la ora 16:00, pe Stadionul Cluj Arena din Cluj, Rusia. Meciul contează şi pentru etapa a treia a Rugby Europe Internaţional Championship, în urma clasamentului final din acesta competiţie echipele vor obţine biletul pentru Japonia.

Vineri, 2 martie, în sala de conferinţe a Stadionului Cluj Arena a avut loc conferinţa de presă ce a prefaţat meciul de sâmbătă. La aceasta au participat antrenorul Rusiei, irlandezul Mark McDermott şi căpitanul Yuri Kushnarev, antrenorul României, Lynn Howells şi căpitanul Stelian Burcea.

Mark McDermott, antrenor Rusia: “Va fi un meci interesant pentru că cele două echipe au un stil asemănător de joc. Condiţiile meteo sunt destul de dificile, speram ca terenul să fie bun şi să nu inflenteze prea mult jocul. Este primul meu meci ca antrenor al Rusiei, timpul pentru a pregăti acest meci a fost destul de scurt, echipa, jucătorii au trecut prin multe schimbări în ultimele săptămâni şi sper ca aceste schimbări să nu-şi pună prea mult amprenta asupra evoluţiei de mâine. Rusia are echipe de club foarte bune însă din păcate, nu toţi jucătorii sunt eligibili pentru a fi selecţionaţi în naţională. Sper ca în următoarea perioadă să reuşim să aducem ceva nou în jocul nostru”

Yuri Kushnarev, căpitan Rusia: “Ne simţim bine aici, temperaturile sunt ok, ne-am acomodat foarte repede şi sperăm ca mâine să facem un joc cât mai bun. Vom da totul pe teren, nu avem nimic de pierdut, presiunea va fi pe echipa României”

Lynn Howells, antrenor România: ”Ne aşteaptă un meci greu, un meci pe care trebuie să îl câştigăm şi în care trebuie să arătăm că suntem capabili să jucăm un rugby performant, un rugby pragmatic, care să ne aducă victoria. Jucătorii s-au pregătit bine în această săptămână. Am analizat ceea ce s-a întâmplat în Spania şi fiecare a înţeles ce a făcut sau nu a făcut în acel meci. Important este să privim acum cu încredere partidă cu Rusia, să obţinem victoria, o victorie cu bonus şi să ne urmăm drumul de calificare la Cupa Mondială din Japonia, obiectivul principal al ”Stejarilor”. Este important să jucăm pentru fani, pentru toţi cei care au fost şi sunt alături de noi”.

Stelian Burcea, căpitanul României: “Va fi un meci dificil, aşa cum sunt toate meciurile cu Rusia. Ne dorim să avem un joc bun şi atunci va veni şi rezultatul. Încă mai digeram înfrângerea cu Spania, am analizat problemele care au fost acolo şi suntem pregătiţi pentru următoarea partida. Băieţii stau foarte bine cu moralul am avut o săptămână bună de pregătire, în ciuda condiţiilor meteo. Sunt încrezător în echipa şi intrăm mâine pe teren pentru victorie, o victorie cu bonus ofensiv”

Pentru partida de mâine cu Rusia, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Faţă de echipa care a evoluat cu Spania sunt şase schimbări în Primul XV, la nivelul pachetului de  înaintare, Alexandru Ţăruş apare în prima linie, Valentin Popârlan în cea de-a doua, Vlad Nistor şi Andrei Gorcioaia în cea de-a treia, iar Stelian Burcea este la închidere. De asemenea, balamaua echipei este schimbată, Valentin Calafeteanu urmând să facă pereche cu Jack Umaga, ultima schimbare în Primul XV fiind la nivelul uneia din cele doua aripi, Ionuţ Dumitru va fi în teren din primul minut de joc. Căpitanul Stejarilor, pentru a 15-a oară va fi Stelian Burcea, cel care, în meciul cu Rusia, va ajunge la selecţia cu numărul 70 pentru România.

Echipa României pentru meciul cu Rusia:

1.Mihaita Lazăr(Castres), 2.Andrei Radoi(Timişoara Saracens), 3.Alexandru Ţăruş(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucureşti), 5.Valentin Poparlan(Timişoara Saracens), 6.Vlad Nistor(Albi), 7.Andrei Gorcioaia(Massy), 8.Stelian Burcea(CSM Bucureşti) (C), 9.Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti), 10.Jack Umaga(Timişoara Saracens), 11.Ionuţ Dumitru(Steaua Bucureşti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucureşti), 14.Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens) 15.Cătălin Fercu(Timişoara Saracens)

Rezerve: 16.Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), 17.Ionel Badiu (Timişoara Saracens), 18,Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 19.Marius Antonescu (Colomiers), 20.Kuselo Moyake (Steaua Bucureşti), 21.Florin Surugiu (Steaua Bucureşti), 22.Florin Vlaicu (Steaua Bucureşti), 23. Stephen Shennan (Timişoara Saracens)

Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:
– dacă ocupa primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificata direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa
– dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud şi o echipa de Africa.

Afla mai multe despre: rugbyromania - rusiacupa mondial la rugby,  

viewscnt
Articole similare