Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stelian Burcea: "Sunt foarte încrezător că nu ni se va retrage dreptul de a merge la Cupa Mondială"

Stelian Burcea: "Sunt foarte încrezător că nu ni se va retrage dreptul de a merge la Cupa Mondială"

Sporturi

Comentarii

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Stelian Burcea, nu concepe ca selecţionatei "tricolore" să îi fie ridicat dreptul de a participa la Cupa Mondială din Japonia din 2019, fiind optimist în ceea ce priveşte decizia comisiei independente a World Rugby care va judeca speţele solicitate de naţionala Spaniei.

"Sunt foarte încrezător, foarte optimist, aşteptăm decizia, dar sunt foarte sigur că va fi una favorabilă pentru noi. Cred că va conta mai puţin dacă se va rejuca acel meci Spania-Belgia, contează foarte mult ce decizie se va lua în privinţa noastră, a României. Sincer nu m-am gândit cum ar fi să nu participăm la Cupa Mondială, sunt foarte pozitiv, nu cred că există altă posibilitate în afară ca noi să mergem la Cupa Mondială”, a declarat Burcea.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, nu a dorit să comenteze cazul care va fi judecat de comisia World Rugby privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa României.

“Nu pot să răspund la întrebarea asta, după cum se ştie joi suntem chemaţi la o audiere orală majoritatea federaţiilor care am participat în Campionatul European. Sper vineri să revenim cu date şi să comentăm împreună lucrurile pe care le vom afla acolo. S-a discutat foarte mult despre aceste lucruri, sper ca vineri să pot discuta mai mult. Nu pot să comentez acum.

Cu siguranţă şi faza cu naţionalismul sună bine, dar şi petele de culoare pe care le-am integrat foarte bine au adus ceea ce noi nu puteam să aducem. Această balanţă între a naturaliza şi a participa pentru România este un lucru bine-venit. Hai să avem răbdare şi sper ca vineri dimineaţă, cel târziu la începutul săptămânii viitoare să putem sta la discuţii mai pe larg. Momentan nu am cum să dau toate detaliile”, a declarat Petrache.

O comisie de litigii independente desemnată de World Rugby va analiza joi problemele de la Rugby Europe Championship, ce privesc şi România.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

De asemenea, cotidianul As a scris că România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

Afla mai multe despre: rugbyromaniacupa mondialaspaniabelgia 

viewscnt
Articole similare