Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Străinul de la U Craiova a dat de gol "comenzile" şi fotbaliştii impuşi: "Lucruri pe care nu trebuia să le văd". Declaraţii surprinzătoare

Străinul de la U Craiova a dat de gol "comenzile" şi fotbaliştii impuşi: "Lucruri pe care nu trebuia să le văd". Declaraţii surprinzătoare
Comentarii

Strategia de dezvoltare a tinerilor fotbalişti români are parte de laude din partea unui jucător străin din Liga 1. Mijlocaşul bulgar al Universităţii Craiova, Antoni Ivanov (25 de ani), laudă fotbalul românesc, pe care-l consideră superior celui din Bulgaria. Jucătorul a făcut şi câteva dezvăluiri despre ce a păţit la echipele pe la care a trecut.

Fotbalul românesc, lăudat de bulgarul Antoni Ivanov 

Antoni Ivanov a făcut pasul în România în 2018, la Gaz Metan, după ce a jucat în ţara natală la OFK Akademik Svishtov, OFK Spartak Plevna, FC Sozopol, PFC Montana şi Septemvri Sofia. Bulgarul recunoaşte că a rămas impresionat de ce a găsit în Liga 1 şi a făcut o paralelă cu fotbalul de la sud de Dunăre. 

"Românii încearcă să-i integreze pe jucătorii tineri în echipele lor de la o vârstă fragedă, în prezent trebuie să joace cu doi fotbalişti până în 21 de ani (n.r. - cu unul din noul sezon). De asemenea, au evoluat foarte bine la EURO U21 şi culeg roadele acum. Nu a fost uşor în România, dar sunt obişnuit pe cont propriu. Aş sublinia aspectele pozitive la antrenorii români, deoarece lucrează într-un mod diferit de antrenorii bulgari. Acest lucru m-a impresionat imediat şi am aflat multe de la ei despre fotbal, despre jocul din planul ofensiv, mai ales pentru că echipele mele practică mai ales fotbal ofensiv", a declarat Ivanov, conform Sportal.bg

Ivanov, despre fotbaliştii forţaţi în echipe. Dezvăluirile jucătorului de la Universitatea Craiova

Mijlocaşul a fost împrumutat la FC Voluntari la începutul acestui an, dar accidentările din ultima perioadă i-au blocat progresul. Ivanov mai are contract cu Universitatea Craiova până în iunie 2022, dar analizează cu atenţie următorul pas din carieră: "Nu am nicio veste momentan, nici măcar de la reprezentanţii din Craiova. Aştept să se termine împrumutul şi apoi vor începe negocierile cu privire la locul unde voi merge. Abia aştept să mă recuperez şi să mă întorc la Craiova, pentru a-mi recăpăta forma. Nu contează pentru mine dacă voi continua în Craiova sau va veni ceva mai bun. Scopul este dezvoltarea. Nu am nicio propunere din Bulgaria. Nu am nicio dorinţă specială acum de a mă întoarce în Bulgaria, pentru că ştiţi care este situaţia aici. Prefer să rămân în străinătate. Dacă aş reveni vreodată, depinde... Dacă oferta e bună, m-aş gândi de două ori", a adăugat jucătorul oltenilor. 

Ivanov e supărat pe metodele din fotbalul bulgar, acolo unde, susţine el, fotbaliştii sunt forţaţi în echipe. În schimb, i-a felicitat pe oamenii din fotbalul românesc pentru modul în care gestionează creşterea tinerilor: "Mai ales la echipele la care am fost, chiar şi în adolescenţă, am văzut lucruri pe care nu ar fi trebuit să le văd. Am avut probleme cu antrenorii şi părinţii, care încearcau să-şi impună copiii. Am avut perioade în care nu am jucat ca titular în adolescenţă. Şi la echipele de seniori se întâmplă acest lucru, dar nu este atât de evident. De aceea sunt în mare parte dezamăgit de fotbalul bulgar, pentru că nu încercăm să ne dezvoltăm copiii. De aceea le spun 'bravo' românilor, pentru că încearcă să-şi dezvolte copiii şi să investească în viitorul lor. În timp, se va vedea că e o mişcare bună din partea lor. Nu urmăresc mult ceea ce se întâmplă în fotbalul bulgar. Văd din când în când că se scrie despre schimbări, dar nu mă aştept la nimic", a mai spus Ivanov. 

Gaz Metan l-a vândut pe Ivanov la Universitatea Craiova în schimbul a 150.000 de euro. 32 de meciuri, două goluri şi cinci pase decisive sunt cifrele bulgarului la echipa de pe "Ion Oblemenco". 

Afla mai multe despre: universitatea craiovaantoni ivanov universitatea craiovau craiova 

viewscnt
Articole similare