Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Strângea gunoaie de pe străzi când Franţa câştiga ultimul său Mondial. Acum va juca titular în finală!

Strângea gunoaie de pe străzi când Franţa câştiga ultimul său Mondial. Acum va juca titular în finală!

Cupa Mondială

Comentarii

În timp ce actualul selecţioner al Franţei, Didier Deschamps era căpitanul ţării sale în Finala Cupei Mondiale din 1998, unul dintre cei mai importanţi jucători ai săi de asăzi, strângea alături de tatăl său gunoaiele de pe străzile Parisului. 20 de ani mai târziu, el este anunţat titular pentru marele meci de duminică şi considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume pe poziţia sa.

Când îl vezi astăzi jucând pe N'Golo Kanté, îi remarci imediat forţa statuară şi aproape unică, precum şi mobilitatea ori capacitatea de efort uluitoare. Mijlocaşul naţionalei Franţei este unul dintre cei mai buni din lume pe postul său şi câştigă 120.000 de lire pe săptămână la Chelsea. Dar, lucrurile n-au stat mereu aşa pentru fotbalistul francez.

Născut la Paris într-o familie de imigranţi malieni, Kante a copilărit într-un cartier din zona Hauts-de-Seine. Copilărit e probabil exagerat, pentru ca N'Golo şi-a pierdut o mare parte din copilărie muncind cot la cot cu tatăl său, după cum relatează Globeosporte.

Pe vremea în care mai toţi copiii francezi aşteptau cu sufletul la gură să-l vadă pe Zidane în finala Mondialului din Franţa 1998, Kante mergea alături de tatăl său să cureţe străzile Parisului de gunoaie, pe care le ducea mai apoi la o fabrică de reciclare. Avea doar 7 ani şi supravieţuirea i se părea la acea vreme, mult mai importantă decat fotbalul.

Patru ani mai târziu tatăl său a murit, dar N'Golo a găsit energia necesară continue. A ales să facă fotbal în ciuda înălţimii sale, iar cei de la Caen i-au simţit primii proiecţia fantastică. La 20 de ani de la neplăcutele amintiri care-l leagă de străzile Parisului său natal, Kante aşteaptă acum finala Cupei Mondiale din postura de jucător cheie pentru Franţa. Până acum, mijlocaşul a impresionat la turneul final, fiind al patrulea jucător in topul fotbliştilor care au alergat cei mai mulţi kilometri in Rusia (62.681 km) şi mijlocaşul cu cele mai multe recuperări (48 în total). Nominalizat în urmă cu două sezoane la titlul de cel mai bun fotbalist din Premier League, N'Golo Kante pare unul dintre acei fotbalişti a căror poveste stimulează şi inspiră. 

Afla mai multe despre: n'golo kantefranţa 

viewscnt
Articole similare