Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

STUDIU | Venituri record în Premier League! Tottenham a înregistrat un beneficiu net record de 132 milioane de euro

STUDIU | Venituri record în Premier League! Tottenham a înregistrat un beneficiu net record de 132 milioane de euro

Premier League

Comentarii

Cluburile de fotbal din Premier League au înregistrat venituri record de 4,8 miliarde lire sterline (5,56 miliarde euro) în sezonul trecut, dar rentabilitatea lor a fost afectată de creşterea salariilor, conform unui studiu al cabinetului de audit Deloitte publicat joi.

Conform studiului, veniturile au crescut cu 6 la sută în raport cu cele 4,6 miliarde lire sterline în sezonul 2016-2017, dar beneficiile de exploatare nu au atins decât 0,9 miliarde lire sterline (1,04 miliarde euro) din cauza creşterii cu 15 la sută a salariilor, pentru a atinge 2,9 miliarde (3,36 miliarde euro).

În acelaşi timp, Tottenham a înregistrat un beneficiu net record de 113 milioane lire sterline (132,3 milioane euro) graţie creşterii încasărilor la meciurile disputate pe Wembley în sezonul trecut şi parcursului său în Liga Campionilor.

Liverpool a deţinut, totodată, recordul mondial la acest capitol cu un beneficiu de 106 milioane lire sterline (120 milioane euro), datorită participării în finala Ligii Campionilor (1-3 cu Real Madrid) şi vânzării mijlocaşului brazilian Philippe Coutinho la FC Barcelona pentru 142 milioane lire sterline.

Participarea a cinci cluburi engleze în Liga Campionilor, pentru prima oară în sezonul trecut, a contribuit la creşterea veniturilor, dar această ameliorare a fost atenuată de creşterea salariilor şi a transferurilor, survenită pe timpul verii 2017 şi iernii 2018, în timp ce cheltuielile cluburilor din Premier League au atins niveluri record.

Totodată, cu încetinirea creşterii drepturilor TV pentru ciclul 2019-2022, Deloitte a prevăzut o diminuare a valorii transferurilor şi salariilor pentru următoarele sezoane.

"Valoarea totală a drepturilor de difuzare pentru Premier League nu va creşte, conform prognozelor, decât marginal în cursul ciclului 2019-2020 până în 2021-2022, putându-ne aştepta ca noi creşteri salariale şi transferuri să încetinească pe termen mediu, aşa cum indică deja reducerea estimată la 1,4 miliarde lire sterline a transferurilor pentru sezonul în curs", a afirmat Tim Bridge, director al Sports Business Group la Deloitte.

Afla mai multe despre: studiu 

viewscnt
Articole similare