Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SUA, medalie de aur în competiţia feminină pe echipe, la CM de gimnastică de la Doha

SUA, medalie de aur în competiţia feminină pe echipe, la CM de gimnastică de la Doha

Gimnastică

Comentarii

SUA au câştigat, marţi, medalia de aur în competiţia feminină pe echipe, la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Doha. Pe podium au mai urcat Rusia şi China, toate trei calificându-se astfel la JO de la Tokyo. Echipa României a ratat finala, după locul 13 în calificări.

Echipa SUA, formată din Simone Biles, Morgan Hurd, Riley McCusker, Grace McCallum şi Kara Eaker, a încheiat cu un total de 171.629 puncte, în timp ce Rusia a avut 162.863, iar China 162.396 puncte.

Cele trei echipe au obţinut calificarea directă la JO de la Tokyo, unde vor ajunge alte nouă echipe după CM din 2019.

România s-a clasat pe locul 13 în calificări, ratând finala, dar a obţinut calificarea directă la CM-2019, unde ajung primele 24 de echipe.

Campionatele Mondiale de la Doha continuă miercuri şi joi cu finala la individual-compus, iar în 2 şi 3 noiembrie cu finalele pe aparate.

În finale, România este reprezentată doar de Andrei Muntean şi Denisa Golgotă, ambii la individual-compus.

Peste 500 de gimnaşti concurează pentru cele 42 de medalii mondiale puse în joc, din care 14 sunt de aur. CM de la Doha reprezintă şi prima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul delegaţiei României, feminină şi masculină, la CM de la Doha este clasarea în primele 24 de echipe ale lumii şi a fost deja atins, echipele tricolore obţinând calificarea la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din 2019.

Campionatul Mondial de la Doha se desfăşoară între 25 octombrie şi 3 noiembrie.

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare