Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suceava, ajutor de la canotorii români. Sportivii licitează trofee şi obiecte personale în lupta contra COVID-19

Suceava, ajutor de la canotorii români. Sportivii licitează trofee şi obiecte personale în lupta contra COVID-19

Alte sporturi

Comentarii

Canotorii români licitează trofee şi obiecte personale pentru Crucea Roşie Suceava. Cu sumele donate se vor cumpăra ventilatoare pulmonare şi echipamente vitale pentru secţiile de Terapie Intensivă, precum şi consumabile şi echipamente necesare pentru lupta împotriva COVID-19.

Mai mulţi sportivi din Lotul României de Canotaj şi-au unit forţele şi au pus la punct un plan prin care se implică în lupta contra COVID-19. Canotorii organizează o licitaţie online, pe pagina de Facebook Federaţia Română de Canotaj, iar banii strânşi vor fi donaţi către Crucea Roşie Suceava.

Iniţiativa aparţine Ionelei Cozmiuc, Dublă Campioană Mondială seniori (în 2017 şi 2018) la dublu vâsle câtegorie uşoară, care, prin acest demers, susţine campania ”1cm – Cu toţii în linia întâi” (www.1cm.ro), iniţiată de antreprenorul Ştefan Mandachi. Mai multe obiecte cu însemnătate specială pentru sportivi vor fi licitate online, iar banii  obţinuţi vor ajunge către cadrele medicale din Suceava, cea mai afectată regiune de COVID-19 din România.

“#Şîeu iubesc Suceava! Este oraşul în care am ales să locuiesc şi i-am dus numele peste tot în lumea aceasta, la numeroase competiţii, la Olimpiada de la Rio şi pe podiumurile campionatelor Europene şi Mondiale. Acum Suceava şi întreaga Bucovina suferă din cauza pandemiei… Mă alătur şi eu, împreună cu câţiva colegi şi doamna Elisabeta Lipă, campaniei iniţiată de Ştefan Mandachi, <omul cu faptele, nu cu vorbele>! Te îndemn şi pe tine, care citeşti acest mesaj, să donezi sau să licitezi pentru că doar împreună putem reuşi. Fiecare cm contează!”, declară Ionela Cozmiuc. 

Printre obiectele ce vor fi scoase la licitaţie se numără un trofeu donat de Florin Lehaci, obţinut chiar anul acesta la Regata Internaţională de lungă distanţă D’Inverno sul Po, Italia (după ce a stabilit un nou record al concursului împreună cu colegii săi din barca de 8+1), un Premiu obţinut cu prilejul Galei Canotajului Românesc 2019 de către Maria Tivodariu dar şi două fotografii semnate Sergiu Bejan şi realizate în inima Bucovinei. Marius Cozmiuc scoate la licitaţie două mascote de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, iar Ionela Cozmiuc oferă la liciţie o mascotă primită în 2017, la Sarasota (USA), atunci când a câştigat pentru prima dată titlul mondial la dublu vâsle categorie uşoară seniori, alături de colega ei Geanina Beleagă.

Sportivii sunt susţinuti în demersul lor şi de Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, care oferă spre licitaţie un tricou cu emblema Federaţiei şi cu autograf.

Obiectele donate de canotori licitate, pe rând, pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj, începând de astăzi, 6 Mai. Doritorii vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a licita, în secţiunea de comentarii a postărilor, obiectul dorit. “Câştigător” va fi cel care va oferi cea mai mare sumă, urmând ca plata să se facă direct în contul Crucii Roşii, iar apoi obiectele licitate vor fi livrate prin curier.

Cu sumele donate se vor cumpăra ventilatoare pulmonare şi echipamente vitale pentru secţiile de Terapie Intensivă, precum şi consumabile şi echipamente necesare pentru lupta împotriva COVID-19.

Afla mai multe despre: canotaksuceavacrucea rosiecoronavirus 

viewscnt
Articole similare