Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sud-africanii îl omagiază pe Chester Williams la meciul cu Noua Zeelandă de la CM de rugby

Sud-africanii îl omagiază pe Chester Williams la meciul cu Noua Zeelandă de la CM de rugby

Rugby

Comentarii

Jucătorii naţionalei de rugby a Africii de Sud vor evolua cu tricouri având chipul lui Chester Williams, fost rugbist decedat la doar 49 de ani, la meciul cu Noua Zeelandă, de la Cupa Mondială din Japonia, notează Le Figaro.

"El este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi", a declarat căpitanul Siya Kolisi referitor la Williams.

La finala Cupei Mondiale din urmă cu 24 de ani, scor 15-12, Williams a fost singurul jucător de culoare al Africii de Sud.

Kolisi este acum primul căpitan de culoare al Springboks, iar 11 jucători din lotul de 31 ai Africii de Sud sunt afro-americani.

"Lui Chester nu-i plăcea să fie în centrul atenţiei, dar cred că ar fi adorat să ia parte din nou la un duel Springbok vs All Blacks", a declarat selecţionerul Rassie Erasmus.

Fostul internaţional sud-african de rugby Chester Williams, care a antrenat în România în urmă cu câţiva ani, a încetat din viaţă, în 6 septembrie, la vârsta de 49 de ani.

Chester Williams a făcut parte din naţionala sud-africană câştigătoare a Cupei Mondiale la rugby în 1995 şi a jucat în 27 de meciuri test în perioada 1993-2000.  Însă The Guardian notează că Williams va fi amintit întotdeauna ca fiind singurul jucător de culoare din echipa Africii de Sud care a învins Noua Zeelandă în finala Cupei Mondiale din 1995.

După ce s-a retras din activitatea de sportiv, Williams a pregătit mai multe echipe, între care şi Dinamo şi Timişoara Saracens.

Afla mai multe despre: cupa mondialanoua zeelanda 

viewscnt
Articole similare