Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suedia - România 2-1. Debut cu stângul în campania de calificare pentru Euro 2020. "Tricolorii" au avut o primă repriză de coşmar

Suedia - România 2-1. Debut cu stângul în campania de calificare pentru Euro 2020. "Tricolorii" au avut o primă repriză de coşmargalerie foto

Echipa națională

Comentarii

România a pierdut primul meci din Grupa F, 1-2, în deplasare, cu Suedia. Quaison şi Claesson au înscris pentru gazde, în timp ce Keşeru a marcat în repriza secundă pentru România.

Reprezentativa României a început campania de calificare pentru Campionatul European din 2020 cu o înfrângere în faţa Suediei, sâmbătă seară, la Solna, scor 2-1 pentru gazde. Meciul a contat pentru grupa F preliminară a competiţiei de anul viitor. 

Suedia a rezolvat meciul în decurs de şapte minute. Apărarea l-a trădat pe Contra. Quaison a marcat primul. Apoi, Claesson a înscris şi el. Replica tricolorilor a venit abia în actul secund. După ocazia mare ratată de Răzvan Marin, România a început din nou să spere. Puşcaş şi Răzvan Marin au creat faza din care Keşeru a înscris. Naţionala lui Contra a lăsat apoi multe spaţii în apărare, iar nordicii puteau profita. Krafth, Berg şi Claesson au avut trei şanse uriaşe. În final, Săpunaru a avut şansa golului egalizator. A tras în Olsen, iar Suedia - România s-a încheiat 2 la 1.

Următorul joc al “tricolorilor” este programat marţi, 26 martie, de la ora 21.45, pe stadionul echipei CFR Cluj, contra Insulelor Feroe.


SUEDIA - ROMÂNIA 2-1 (Quaison 33, Claesson 40 / Keşeru 58)

ECHIPELE DE START:

SUEDIA: Olsen - Lustig, Helander, Granqvist, Augustinsson - Forsberg, S.Larsson, Olson, Claesson - Qaison, Berg

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Grigore, Bancu - Stanciu, Băluţă, Marin - Chipciu, Puşcaş, Mitriţă


Final de meci. 

Min. 90+3: Bâlbâială în careul suedezilor, România a fost aproape de a egala. 

Min. 90+1: Suedia aproape de gol! Isak s-a distrat în careu, iar Tătăruşanu respinge in extremis în corner. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin patru minute. 

Min. 85: Ocazie Suedia! Ianis Hagi pierdea mingea, iar Suedia a pus în scenă un contraatac aproape letal. Claesson a trimis pe lângă poartă. 

Min. 83: Ocazie imensă pentru Suedia! Tătăruşanu are un reflex de zile mari la lovitura de cap a lui Berg. 

Min. 78: Ultima schimbare la noi! Iese Băluţă, intră Andrei Ivan. 

Min. 65: Suedia răspunde! Krafth a fost foarte aproape de a face 3-1. 

Min. 63: Ocazie imensă România! Puşcaş ţine bine de minge în careu, îi trimite lui Keşeru, care trimite cu puţin pe lângă poartă. A doua schimbare la noi, a ieşit Puşcaş, a intrat Ianis Hagi. 

Min. 58: GOOOOL ROMÂNIA! Puşcaş îi trimite o pază excepţională lui Răzvan Marin, care trimite spre poartă, iar mingea respinsă de Olsen ajunge la Keşeru, care trimite cu capul în poartă. 

Min. 55: Ocazie pentru România! După o minge deviată cu capul de Keşeru, Marin trimite un voleu pe poartă din mijlocul careului. 

Min. 46: Prima schimbare făcută de Contra. Intră Keşeru şi iese Mitriţă. Jucăm cu doi atacanţi.

Min. 45: Pauză.

Min. 44: Ocazie pentru România. Şutul lui Puşcaş, din unghi, la colţul scurt, e respins de Olsen.

Min. 43: O nouă şansă pentru suedezi. Bancu reuşeşte să blocheze în ultima clipă şutul lui Forsberg.

Min. 40: GOL SUEDIA! Claesson profită de o minge respinsă în careul nostru şi face 2-0.

Min. 35: Mitriţă încearcă o execuţie pretenţioasă, mingea se duce peste poartă.

Min. 33: GOL SUEDIA! Mingea rămâne cu noroc la Qaison, după un duel cu Grigore, iar atacantul gazdelor îl învinge pe Tătăruşanu.

Min. 32: Oh, Stanciu!!! Lovitura liberă executată de decarul român trece pe lângă poartă.

Min. 28: Şutul lui Răzvan Marin se duce pe jos, pe centru şi e prins uşor de Olsen.

Min. 20: Pericol în careul nostru. Neînţelegere între Spunaru şi Tătăruşanu, dar scăpăm cu faţa curată.

Min. 15: Şutul lui Chipciu, atenuat de apărarea suedezilor, e reţinut fără emoţii de Olsen.

Min. 5: Pasă uriaşă dată de Stanciu, dar Chipciu ratează incredibil preluarea.

Min. 2: Suedezii au prima minge pe poartă. Tătăruşanu reţine fără probleme

Min. 1: A început meciul.

UPDATE 18:25 | Suporterii români au luat cu asalt arena din Stockholm. Fanii care vor să susţină de pe stadion România în meciul cu Suedia stau la coadă pentru a-şi achiziţiona bilete.

UPDATE 18:00 | Ioan Andone a analizat echipa pe care Cosmin Contra a ales s-o trimită în teren pentru meciul cu Suedia.

Manea joacă mai bine defensiv decât Benzar, la cuplul de fundaşi centrali stăm bine, chiar dacă Grigore nu prea a jucat, în timp ce în banda stângă Bancu era singura soluţie, dar e un jucător foarte bun. Sistemul ăsta e cel mai bun pentru un meci din deplasare. Poate fi 4-3-3, 4-5-1, depinde de situaţie. Contra a făcut o echipă foarte bună. Eu zic că ar fi bine să scoatem un egal. Să pleci cu un punct, după un meci în deplasare, este foarte bine”, a spus Ioan Andone, la Telekom Sport.

Telekom Sport a aflat echipa de start pe care Cosmin Contra o va folosi în partida cu Suedia. Selecţionerul României va folosi sistemul 4-3-3, în care se regăsesc mulţi jucători cu profil ofensiv:

ROMÂNIA 4-3-3: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru (C), Dragoş Grigore, Bancu - Stanciu, Tudor Băluţă, Răzvan Marin - Chipciu, Puşcaş, Mitriţă


UPDATE 17:50 Daniel Pancu este încântat că George Puşcaş este titular şi spune că de aici ar putea veni surpriza:

”Ştiu doar că e Puşcaş titular, la fel aş fi mizat şi eu, o surpriză pentru fundaşii suedezi care nu îl cunosc, iar el este într-o forma extraordinară şi mi se pare un jucător foarte, foarte bun. Recunoaştem că plecăm cu şansa a doua, într-un meci cu Suedia în deplasare, chiar dacă suntem neînvinşi de când a venit Contra, în meciurile oficiale. Dacă vom face faţă presiunii lor, dacă vom fi puternici în duelurile unu contra unu, mai ales la faze fixe, cred că putem spera la un rezultat bun diseară. Dacă nu marcăm diseară, şansele sunt minime de a scoate ceva”, a spus Pancu.


UPDATE 12:45 | Băieţii lui Cosmin Contra au ieşit la plimbare în ziua meciului.

UPDATE 11:00 | Tricolorii vor evolua în roşu în debutul preliminariilor, aceeaşi culoare în care, recent, au obţinut victorii importante în deplasare: 1-0 în Grecia şi 2-0 în Finlanda, în preliminariile EURO 2016, 2-1 în Lituania, în Liga Naţiunilor.

De asemenea, în roşu a jucat naţionala şi în 1983, în succesul decisiv din Suedia în drumul spre EURO 1984.


"Tricolorii" se vor duela chiar în primul meci cu una dintre rivalele pentru locul al doilea într-o grupă în care Spania este mare favorită. Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă de britanicul Michael Oliver. Trei zile mai târziu, pe 26 martie, de la ora 21:45, România întâlneşte Insulele Feroe, într-o partidă care se va disputa la Cluj, pe stadionul CFR-ului, "Dr. Constantin Rădulescu". Elevii lui Cosmin Contra s-au antrenat toată săptămână la Mogoşoaia, iar joi vor zbura în Suedia. La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

A fost o perioadă destul de tumultoasă pentru selecţionerul Contra, care a fost nevoit să renunţe la nu mai puţin de cinci jucători din lotul chemat iniţial pentru cele două meciuri, din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor. Vlad Chiricheş, George Ţucudean, Florin Andone, Gicu Grozav şi Cristian Ganea sunt indisponibil pentru meciurile cu Suedia şi Insulele Feroe. În plus, probleme de ordin medical mai au şi Răzvan Marin şi Paul Anton, care însă au rămas în cantonamentul naţionalei, motiv pentru care la lot a fost chemat şi dinamovistul Dan Nistor. 

Pe lângă capitanul "câinilor", la naţională a mai apărut şi Dennis Man, venit de la lotul U21. Astfel, nu mai puţin de nouă jucători sub 21 de ani sunt în lotul convocat de Contra: Cristi Manea, Ionuţ Nedelcearu, Tudor Băluţă, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău, Dennis Man, Ianis Hagi, George Puşcaş şi Andrei Ivan. 

Suedia a participat la Campionatul Mondial din Rusia, de anul trecut, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală ale competiţie. Nordicii s-au calificat după o grupă cu Germania, Mexic şi Coreea de Sud. În optimile de finală, Suedia a trecut de Elveţia, 1-0, iar în faza următoare au fost opriţi de Anglia, pierzând meciul cu 0-2, în urma golurilor marcate de Harry Maguire şi Dele Alli. 

Semnalul de alarmă tras de Mircea Lucescu

În direct la Telekom Sport, Mircea Lucescu a subliniat pericolul pe care îl pot emite jucătorii suedezi, pe care i-a întâlnit în Liga Naţiunilor, când se afla pe banca naţionalei Turciei. ”Va fi foarte greu pentru noi pentru pentru că nu se compară cu meciul pe care l-au jucat anul trecut. Atunci au folosit rezervele mai mult. A fost o performanţă bună, chiar şi cu rezervele, să câştigi. Acum folosesc echipa care joacă împreună de aproape doi ani. E echipa care a eliminat Italia, care a făcut rezultate foarte bune la Cupa Mondială. Şi în Liga Naţiunilor a început mai prost şi a câştigat grup. O echipă foarte disciplinată, foarte bine pregătită fizic, pentru că acesta este spiritul lor de sportivi 100%. Au o disciplină bună de joc, din punct de vedere tactic ştiu foarte bine ce au de făcut. Din punct de vedere tactic ştiu exact ce trebuie să facă, revin foarte uşor în apărare. Joacă fără niciun fel de posesie, recuperează imediat, verticalizează, trebuie să fim foarte atenţi, să închidem mai ales în zonele centrale, iar pe margini să nu îi lăsăm să ajungă la centrare. Mai ales Augustinson centrează din 25 de metri, nu se duce până la linia de fund. Claesson intră permanent în interior. Ei riscă la toate acţiunile, dar dacă le reuşeşte ajung la finalizare des. E clar că e un meci dificil. Trebuie să fim bine organizaţi şi să evităm contactul direct cu ei. Cel mai bine ştie Contra acest lucru, sunt convins că i-a analizat bine” a declarat Mircea Lucescu despre partida dintre Suedia şi România.

Baciul aşteaptă răzbunarea după 25 de ani

Gheorghe Popescu speră ca generaţia actuală să răzbune înfrângerea cu Suedia de la CM 1994 şi să debuteze cu dreptul în campania de calificare pentru EURO 2020. La CM 1994, România s-a oprit în faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Suedia, după executarea loviturilor de departajare. Aceasta rămâne însă cea mai bună performanţă a tricolorilor la un turneu final al CM.

"Dacă nu ar interveni uitarea, cred că toţi am înnebuni. Este un moment la care noi ne gândim întotdeauna când ne apucă nostalgia, ne gândim la momentul 94. Sper, printr-un rezultat bun, naţionala de astăzi să ne.... să întoarcă şansa împotriva lor", a declarat Gică Popescu.

Lotul României pentru partidele cu Suedia şi Feroe

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoş Grigore (Ludogoreţ, 33/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 14/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 6/0), Dennis Man (FCSB, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3), Dan Nistor (Dinamo, 1/0)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo, 4/1), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 29/7), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

Lotul Suediei care va înfrunta naţionala noastră este:

Portari: Robin Olsen (AS Roma), Kart-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City)

Fundaşi: Mikael Lustig (Celtic), Anton Tinnerholm (New York City), Andreas Granqvist (Helisngborgs), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Amiens), Sotirios Papagiannopoulos (FC Copenhaga)

Mijlocaşi: Jakob Johansson (Rennes), Sebastian Larsson (AIK), Albin Ekdal (Sampdoria), Emil Forsberg (RB Leipzig), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Kristoffer Olsson (Krasnodar), Ken Sema (Watford), Sam Larsson (Feyenoord), Jimmy Durmaz (Toulouse)

Atacanţi: Marcus Berg (Al-Ain), Viktor Claessson (Krasnodar), Robin Quaison (Mainz), Alexander Isak (Willem II), Sebastian Andersson (Union Berlin)

Programul grupei F

23 martie 2019: Malta – Feroe, Suedia – România (ora 19:00), Spania – Norvegia (ora 21:45)
26 martie 2019: Malta – Spania, Norvegia – Suedia, România – Feroe (ora 21:45)
7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniaeuro 2020preliminarii 

viewscnt
Articole similare