Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sumă HALUCINANTĂ oferită pentru Manchester United. ”Cea mai mare tranzacţie din istoria fotbalului”. Omul care bagă spaima în şeicii de la City şi PSG

Sumă HALUCINANTĂ oferită pentru Manchester United. ”Cea mai mare tranzacţie din istoria fotbalului”. Omul care bagă spaima în şeicii de la City şi PSG

Manchester United

Comentarii

Manchester United este deţinut în prezent de familia Glazer. Presa britanică susţine că familia regală saudită vrea să cumpere clubul de la Glazeri şi oferă o sumă uluitoare.

Prin Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, familia regală vrea să pună mâna pe Manchester United! Clubul deţinut în prezent de fraţii Glazer ar urma să fie în centrul celei mai mari tranzacţii din istoria fotbalului.

Nu mai puţin de 4.4 miliarde de euro oferă familia regală pentru a intra în posesia grupării de pe Old Trafford, iar The Sun scrie că fraţii Glazer şi-ar fi dat deja acordul de principiu.

Mohammed bin Salman a pus totuşi o condiţie: United trebuie să prindă un loc de Uefa Champions League, altfel tranzacţia pică.

Cine este familia regală saudită şi câţi bani au şeicii

Familia regală britanică are o avere de 88 miliarde de dolari, susţin cei de la Forbes. Cu toate acestea, britanicii sunt foarte departe de regaliştii saudiţi.

Brand Finance anunţă că Mohammed bin Salman şi familia sa au o avere de 1.4 triliarde dolari!!!

Familia din Arabia Saudită are însă, ţineţi-vă bine, nu mai puţin de 15.000 de membrii, chiar dacă marea majoritate deţin mai puţin de 20% din averea familiei, împreună! Ca idee, familia regală din Arabia Saudită are o avere de 16 ori mai mare decât familia regală britanică.

De unde provine cea mai mare parte a averii familiei saudite? În principal din petrol! Încă de acum 75 de ani, de pe vremea domniei Regelui Abdulaziz ibn Saud care a pus bazele companiei Saudi Aramco, evaluată astăzi la 2 triliarde de dolari. Dacă estimările celor de la Brand Finance sunt corecte, foarte probabil, Saudi Aramco este cea mai profitabilă companie din lume!

Prinţul moştenitor, Mohammed bin Salman are 32 de ani şi este considerat cel mai bogat om din zona Golfului. Cu ajutorul său, Arabia Saudită a recuperat nu mai puţin de 100 de miliarde de euro din campaniile de corupţie, ceea ce l-a avantajat enorm pe bin Salman, considerat cel mai potrivit lider pentru ţara sa.

A plătit 450 de milioane de euro pentru un tablou al lui Da Vinci

New York Times scrie că Mohammed bin Salman a plătit recent nu mai puţin de 450 de milioane de dolari pentru un tablou al legendarului Da Vinci, prinţul moştenitor fiind un mare iubitor de artă.

El deţine un yacht în valoare de 500 de milioane de dolari şi un castel în Franţa evaluat la 300 de milioane de dolari.

Într-un interviu acordat CBS, prinţul Mohammed bin Salman şi-a cerut scuze pentru stilul său de viaţă opulent: ”Sunt o persoană extrem de bogată. Dar nu sunt nici Gandhi, nici Mandela. Sunt membru al familie regale, care exista de 100 de ani înainte de naşterea Arabiei Saudite. Nu aş spune că merit toate astea, dar mi-aş dori ca fiecare cetăţean al ţării mele să fie cel mai bogat om din lume” a explicat Mohammed bin Salman. ”51% din averea mea am cheltuit-o pentru oameni, 49% pentru mine” a mai spus bil Salman care a făcut donaţii record către UNICEF în ultimii ani. 

Afla mai multe despre: mohammed bin salmanmanchester united 

viewscnt
Articole similare