Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Şumudică trebuie să-şi impună filosofia” Ioan Andone a asistat la partida CFR-ului: ”Vântul a incomodat, iar terenul a fost infernal” EXCLUSIV

”Şumudică trebuie să-şi impună filosofia” Ioan Andone a asistat la partida CFR-ului: ”Vântul a incomodat, iar terenul a fost infernal” EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), campioana Gibraltarului, Lincoln Red Imps, în manşa I a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Debeljuh a marcat golurile clujenilor în partea a doua, după ce la pauză, formaţia gazdă a condus cu scorul de 1-0. Meciul retur va avea loc la 28 iulie, la Cluj-Napoca.

Fost antrenor în Gruia în două rânduri, Ioan Andone a văzut evoluţia CFR-ului din Gibraltar, la faţa locului. Experimentatul tehnician a găsit şi circumstanţe atenuante prestaţiei campioanei României, în special pentru evoluţia slabă din prima repriză a partidei cu Lincoln:

”Eram la Marbella şi fac puţin până aici. A fost o plimbare scurtă şi am vrut să văd CFR-ul. Au fost mulţi români la meci. E un vânt care te incomodează mai mult decât terenul. S-a şi văzut diferenţa cum a jucat campioana din Gibraltar în prima repriză. Portarul nu putea degaja mai mult de 40 de metri. În repriza a doua, au câştigat cu şansă, dar era normal ca CFR să-şi revină. Cred că şi schimbarea Chipciu-Costache a contat. Trebuie să le dea de gândit, dar e o victorie. Eu cred că va fi alt meci pe iarbă, la Cluj.

Să discutăm real ce am văzut. Au încercat să iasă cu pasă lungă de-acolo, strategia asta nu a fost bună. N-au putut să le facă probleme. Mă aşteptam la mai multe de la CFR în prima repriză, într-adevăr. Cred că i-au tratat puţin de sus. Dar terenul sintetic, vântul, au avut şi ei doi-trei jucători de calitate, nu a fost o întâmplare. Ştiu să profite de terenul propriu, unul care a fost infernal. E greu să te adaptezi când tu faci un antrenament, două.

Şumudică trebuie să clarifice clar cu echipa lui. Ei trebuie să ştie ce-şi doreşte antrenorul de la ei, filosofia lui. El şi liderii vestiarului trebuie să aibă aceleaşi idei. Şumudică trebuie să-şi impună ideile sale şi jucătorii să fie de acord cu ele. Să creadă în ele” a mărturisit Andone, imediat după meci, la Telekom Sport.

Ioan Andone a cucerit două titluri de campion al României cu CFR Cluj, în sezoanele 2007-2008 şi 2011-2012.

Afla mai multe despre: cfr clujioan andonemarius şumudică 

viewscnt
Articole similare