Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sunt cărţile deja făcute? El l-ar putea antrena pe Leo Messi la naţionala Argentinei

Sunt cărţile deja făcute? El l-ar putea antrena pe Leo Messi la naţionala Argentinei
Comentarii

Argentina a dezamăgit profund la Cupa Mondială din Rusia şi acum îşi caută un nou selecţioner. Momentan, Lionel Scaloni, fostul jucător de la Deportivo la Coruna este antrenor interimar şi va conduce următoarele acţiuni ale primei reprezentative. Un nume greu pare să devină favorit pentru a prelua funcţia de selecţioner în viitor, anunţă presa argentiniană.

Jose Pekerman şi-a încheiat mandatul de selecţioner al Columbiei şi conform celor de la Ole este principalul favorit pentru a deveni antrenorul lui Messi. Argentinian la origini, Pekerman a mai pregătit naţionala ”pumelor” între 2004 şi 2006.

Tehnicianul născut la Villa Dominguez în Argentina are trei titluri mondiale la nivel Under 20 cu selecţionata de tineret în 1995, 1997 şi 2001. La prima reprezentativă a jucat o finală de Cupa Confederaţiilor în 2005, pierdută în faţa Braziliei lui Kaka şi Ronaldinho. Din acea echipă făceau parte jucători ca Zanetti, Cambiasso, Riquelme, Aimar, Delgado, Figueroa sau Carlos Tevez.

Pekerman este considerat în acest moment marele favorit să preia Argentina din mai multe motive. Experienţa şi calitatea sa managerială sunt în capul listei, naţionalitatea se numără de asemenea printre motivele pentru care ar fi preferat de Federaţia Argentiniană, însă şi sprijinul super starului Leo Messi va cântări decisiv. Pekerman este antrenorul care l-a convocat în premieră pe starul Barcelonei în 2005 la echipa reprezentativă descriindu-l după primul meci drept ”o bijuterie de fotbalist”.

Declarat în trei rânduri cel mai bun antrenor din America de Sud şi nominalizat în 2013 la titlul de cel mai bun antrenor al anului de IFFHS, Pekerman a condus Columbia între 2012 şi 2018 în 77 de meciuri, dintre care a câştigat 42 şi a remizat în alte 20. Două calificări la Cupa Mondială a reuşit Jose Pekerman cu selecţionata columbiană, care a părăsit turneul final din Rusia în faza 16-imilor, la penalty-uri contra Angliei.

Ole scrie că Pekerman a purtat deja primele discuţii cu Federaţia Argentiniană şi are şanse mari să fie numit în funcţia de selecţioner. 

Afla mai multe despre: jose pekermanargentinaleo mess 

viewscnt
Articole similare