Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Sunt euforică, fericită şi recunoscătoare pentru tot!". Rezultate fantastice pentru Elena Zaharia, Eduard Ionescu şi echipele României la Campionatul Mondial de Juniori

"Sunt euforică, fericită şi recunoscătoare pentru tot!". Rezultate fantastice pentru Elena Zaharia, Eduard Ionescu şi echipele României la Campionatul Mondial de Juniorigalerie foto

Sporturi

Comentarii

Tricolorii s-au luptat de la egal la egal cu asiaticii şi au cucerit 4 medalii la Campionatele Mondiale de tenis de masă rezervate juniorilor. Elena Zaharia a obţinut argintul la simplu, Eduard Ionescu, bronzul, iar in proba pe echipe atât fetele, cât şi băieţii, au urcat pe treapta a treia a podiumului.

Au scris istorie la mondialele de tenis de masă! 

Juniorii de la tenis de masă au scris istorie la Campionatul Mondial din Slovenia, desfăşurat între 26 noiembrie-3 decembrie. „Tricolorii” au demonstrat că sunt lideri pe continent şi că se bat de la egal la egal cu asiaticii, astfel că bilanţul de medalii a fost unul incredibil: 4 trofee, un argint şi 3 bronz. 

Elena Zaharia a avut un parcurs fenomenal, trecând de jucătoare din primele 20 ale lumii şi ajungând până în finala probei de simplu. A obţinut argintul mondial, la ultima sa participare la un turneu de junioare. 

Pe lângă argintul de la simplu, Elena a mai câştigat medalia de bronz cu echipa.  

„Sunt euforică, fericită şi recunoscătoare pentru tot! Aceste medalii sunt extrem de importante pentru mine, practic mi-am demonstrat că toată munca mea de la juniori şi toate sacrificiile mele nu au fost în zadar. Înaintea acestui mondial, am avut tot felul de gânduri şi de temeri, cum va fi trecerea mea la seniori, dar după aceste medalii pe care le-am câştigat, m-am liniştit” - a spus Elena Zaharia, componentă a echipei naţionale de tenis de masă a României, conform Sportsnet.ro

Şi pentru Edi Ionescu mondialul din Slovenia a fost ultimul la juniori. Sportivul a încheiat concursul cu două medalii de bronz, prima câştigată cu echipă şi a doua la simplu. 

„Mă simt extraordinar! Mai bine de atât nu putea să se încheie cariera mea la juniori, sunt două medalii extrem de preţioase şi importante pentru mine. Acum sunt pregătit şi motivat pentru ce va urma la seniori. Am avut emoţii ca de fiecare dată, dacă nu am emoţii, atunci e clar că ceva nu este în regulă” – Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă a României.  

La Mondialul din Slovenia, delegaţia României a mers cu 8 sportivi. Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate şi Dragoş Bujor. Ei au fost însoţiţi de antrenorii: Viorel Filimon, Vasile Florea, Elena Sebe şi Alexandru Dincă.   

Din Slovenia, direct în China! 

În această dimineaţă, Edi a zburat spre China, unde va participa la Cupa Mondială pe echipe mixte de la Chengdu, un concurs care se desfăşoară în premieră într-o formulă inedită: seniorii şi senioarele concurează în aceeaşi echipă. 

Naţionalele au fost împăriţite în 4 grupe, iar „tricolorii” se confruntă cu SUA, Japonia, Australia şi Franţa. Sistemul de joc este unul inedit: meciurile vor fi de 3 seturi (rezultat 3-0 sau 2-1), câştigătoare este echipa care acumulează în total 8 seturi, iar fiecare component poate disputa maximum două meciuri (simplu şi dublu). 

În această dimineaţă, „tricolorii” au disputat deja două partide. S-au impus contra SUA (8 - 5) şi au pierdut în faţa Japoniei (8 - 2).  

Pentru echipa noastră urmează mâine confruntările cu Australia (ora 07.00, ora României) şi Franţa (ora 13.00, ora României).  

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: tenis de masacampionatul mondial de juniori 

viewscnt
Articole similare