Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sunt la un pas de Euro şi pregătesc saltul la naţionala mare! Cuvinte mari ale selecţionerului U19 pentru jucătorii săi

Sunt la un pas de Euro şi pregătesc saltul la naţionala mare! Cuvinte mari ale selecţionerului U19 pentru jucătorii săi

Echipa națională

Comentarii

Echipa U19 a României are nevoie de o remiză în partida cu Ucraina, din ultima etapă a Turului de Elită, pentru a se califica la Campionatul European din Finlanda

  • LIVE VIDEO | Meciul România U19 - Ucraina U19 se joacă marţi, 27 martie, de la 19:00

Selecţionerul Adrian Boingiu spune că Măţan şi Compania sunt gata de "finala" cu Ucraina şi e gata să parieze că cei mai mulţi dintre ei vor face şi pasul spre naţionala mare în cel mai scurt timp.

Totuşi, Boingiu face un apel la calm şi spune că laudele vor fi merite de jucătorii săi abia după îndeplinirea obiectivului: calificarea la Euro 2018.

"Un meci cu calificarea pe masă schimbă raportul de forţe. Contează determinarea jucătorilor, mai puţin palmaresul sau echipa pentru care evoluează jucătorii. Singura noastră problemă este absenţa lui Dima, care cântăreşte destul de mult. Suntem motivaţi, vrem să ajungem în vârful piramidei. Deocamdată nu este nicio performanţă că am câştigat două jocuri, legate, cu două echipe bune. O performanţă ar fi calificarea la turneul final. Şansele noastre nu erau foarte mari la început.



Am la dispoziţie foarte mulţi jucători de calitate. Eu cred că sunt cel puţin zece jucători care în timp pot evolua la naţionala mare, iar şapte pot ajunge la cluburi mari din străinătate. Au un psihic format pe confruntări de înalt nivel. Acesta a fost mereu îndemnul nostru, să se pregătească cu gândul de a face performanţă. Am notat o schimbare de mentalitate, de aici şi aceste rezultate
", a spus Boingiu, la ProSport LIVE.


Clasamentul Grupei 4 după disputarea primelor două meciuri:

1.ROMÂNIA - 6p (6-1)
2. Ucraina -   3 p (2-1)
3. Suedia -    1p (1-2)
4.Serbia -      0p (1-6)

Lot România U19

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgovişte)

Fundaşi: Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluţă (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Truşescu (AS Roma/Italia), Denis Haruţ (ACS Poli Timişoara)

Mijlocaşi: Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Ţara Galilor), Rareş Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo Bucureşti), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Alexandru Măţan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franţa)

Atacanţi: Denis Drăguş (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo Bucureşti)

Afla mai multe despre: romania u19ucrainacalificare euroromania u19 

viewscnt
Articole similare